Utenoje lankėsi žurnalistų etikos inspektorė

Rytų Aukštaitijos regioninių laikraščių leidėjų ir vadovų kvietimu antradienį Utenoje lankėsi Žurnalistų etikos inspektorė Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė bei tarnybos viešosios informacijos stebėsenos ir ekspertizės skyriaus vedėja Aliona Gaidarovič.

Susitikime, vykusiame laikraščio „Utenos diena” redakcijoje, bei diskusijoje dalyvavo Biržų laikraščio „Šiaurės rytai”, Rokiškio laikraščio „Gimtasis Rokiškis”, Kupiškio laikraščio „Kupiškėnų mintys” redaktoriai ir žurnalistai bei „Utenos dienos” kolektyvas. Į susitikimą buvo atvykusi Nacionalinės rajonų ir miesto laikraščių leidėjų asociacijos direktorė Rasa Navickienė.
Inspektorė G. Ramanauskaitė-Tiumenevienė Nacionalinės rajonų ir miesto laikraščių leidėjų asociacijos nariams vedė mokymus tema „Saviraiškos laisvės iššūkiai”. Susitikime buvo pristatyta Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos veikla, informuota apie Visuomenės informavimo įstatymo ir Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo informacijos poveikio įstatymo nuostatas bei dažniausiai pasitaikančius pažeidimus. Žurnalistų etikos inspektorė aptarė probleminius atvejus garbės ir orumo, privatumo, asmens duomenų apsaugos bei nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo informacijos poveikio srityse.
Mokymų metu buvo diskutuota žiniasklaidai svarbiomis temomis, atsakyta į klausimus, kaip išvengti pažeidimų. Dalyviai buvo supažindinti su aktualiausia teismų praktika, prie Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos veikiančios ekspertų grupės išvadomis, pasiūlymais ir rekomendacijomis.
Žurnalistai dėkoja Žurnalistų etikos inspektorei Gražinai Ramanauskaitei-Tiumenevienei už vertingas konsultacijas ir dėmesį.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas