Uteniškiams pristatomas lietuvių sukurtas filmas

Utenos kultūros centre uteniškiams bus pristatoma premjera (režisierius Ignas Jonynas) „Nematoma“. Ši premjera bus rodoma du kartus: rugsėjo 19 ir 26 dienomis nuo 18 valandos.

Filmas „Nematoma”

Žanras: Drama, kriminalinis
Sukurta: Lietuva
Režisierius: Ignas Jonynas
Vaidina: Dainius Kazlauskas, Paulina Taujanskaitė, Liubomiras Laucevičius
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda

Karpatuose dienas leidžiantį Joną (akt. Dainius Kazlauskas) slegia rutina, praeities šešėliai ir amžiaus krizė. Vyras gali užsimiršti tik šokdamas, o vis labiau slegianti emocinė duobė paskatina jį imtis desperatiškų veiksmų, kad pakeistų situaciją. Sanatorijos šokiuose pastebėtas prodiuserių, Jonas kviečiamas dalyvauti TV šokių projekte Lietuvoje. Drauge su porininke, šokėja Saule (akt. Paulina Taujanskaitė) jiedu netrunka tapti daugiausiai dėmesio sulaukiančia televizijos projekto pora. Bet netrukus iš kalėjimo paleidžiamas senas Jono priešas – Vytas (akt. Darius Bagdžiūnas). Draskomas prieštaringų jausmų, buvęs kalinys sprendžia dilemą – visuomenei įrodyti savo tiesą, ar imtis keršto Jonui?

„Nematoma” – antrasis režisieriaus Igno Jonyno filmas. Pirmasis jo projektas, filmas „Lošėjas” pelnė 6 Sidabrines gerves ir buvo pripažintas geriausiu 2014-ųjų lietuvišku filmu. Drauge su filosofu Kristupu Saboliumi antrąsyk rašęs filmo scenarijų, režisierius tikina, jog neo-noir estetikos „Nematoma” prabyla apie įvairias aklumo formas šiandienos pasaulyje, kuris tarsi iškelia reikalavimą viską pamatyti ir visada būti matomu, o filmo istorijoje persipina nusikaltimo ir tiesos regimybės temos.

Drauge su Latvijos, Ukrainos ir Ispanijos kino kūrėjais kurto filmo šokio kompozicijas kūrė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto trupės solistas, Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas choreografas Martynas Rimeikis, o kostiumus – garsi dizainerė Sandra Straukaitė.

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

Režisierius: Ignas Jonynas

Scenarijus: Ignas Jonynas, Kristupas Sabolius

Vaidina: Dainius Kazlauskas, Darius Bagdžiūnas, Paulina Taujanskaitė, Liubomiras Laucevičius, Dmitrijus Denisiukas, Igoris Reklaitis

Operatorius: Denis Luschick

Dailininkas: Nerijus Narmontas

Kostiumai: Sandra Straukaitė

Anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=PHqc6OYeNjY

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas