Smidrai su virtais kiaušiniais

Reikės
500 g smidrų, 2 kietai virtų kapotų kiaušinių, 6 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 2 šaukštų raudonojo vyno acto, 2 šaukštų kapotų petražolių, šaukšto rausvojo kapoto svogūno, šaukšto kaparėlių, šaukštelio garstyčių, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
smidrus nuvalykite, išvirkite pasūdytame vandenyje su citrinos sultimis. Išvirus sumerkite juos į ledinį vandenį, kad išlaikytų žalią spalvą. Raudonojo vyno actą sumaišykite su garstyčiomis ir smulkintu svogūnu, stipriai maišydami palengva pilkite aliejų. Į padažą sudėkite 2 trečdalius kapotų kiaušinių, kaparėlius ir pusę petražolių. Pagardinkite druska, pipirais. Smidrus gerai nusausinkite ir sudėkite į lėkštę, apliekite padažu. Paruoštus smidrus galite palikti pasimarinuoti bent valandai arba galima patiekti iškart. Prieš patiekdami apiberkite likusiais kiaušiniais ir petražolėmis.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas