Utenoje iškilmingai paminėta Vasario 16-oji

Utenoje paminėtos 98-osios Lietuvos valstybės atkūrimo dienos metinės – tądien netrūko įvairiausių renginių.

Po šv. Mišių už Tėvynę Lietuvą Utenos Dievo Apvaizdos ir Utenos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčiose Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės šauliai uteniškius pakvietė aktyviai paminėti Vasario 16-ąją ir dalyvauti akcijoje „AŠ myliu Lietuvą”.
Utenio aikštėje prie Vytauto apygardos partizanų paminklo pagerbę žuvusiuosius už Lietuvos laisvę negausus uteniškių būrys laukė starto ir buvo pasirengę komandinėms varžyboms „Lietuvos istorijos pėdsakai Utenoje”, kurių starto pradžią davė Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės vadė Asta Tidikienė, dalyvius supažindinusi su šių varžybų taisyklėmis.
Kiekvienai grupelei, gavusiai nemažai užduočių, teko pėsčiomis keliauti po miestą, surasti objektą nurodytu adresu ir nusifotografuoti.

Utenos muzikos mokykloje šventinę dieną vyko jau dešimtasis pilietinės dainos ir poezijos konkursas – festivalis ,,Volunge šauk ąžuole”, įsteigto ir globojamo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos Utenos skyriaus pirmininko, Utenos rajono savivaldybės tarybos nario Edmundo Pupinio. Renginį režisavo ir vedė muzikos mokyklos mokytoja Nijolė Gelgotienė, žiūrovams šiltai pristačiusi 22 kūrinius, atliktus ne tik uteniškių atlikėjų, tačiau ir didžiuosiuose šalies miestuose studijuojančių, tačiau Uteną vis dar vadinančių savo namais.

Vasario 16-ąją Utenos kultūros centro didžioji salė buvo sausakimša, ir šįsyk visai ne dėl įdomaus spektaklio ar populiariosios muzikos atlikėjų koncerto. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga po vienu stogu susibūrė uteniškiai, širdyje nešiojantys meilę Tėvynei, pagarbą gimtojo krašto vardą garsinantiems žmonėms. Tautos vienybės šventėje tradiciškai buvo pagerbiami nusipelniusieji Utenos kraštui, jiems įteiktos Utenos rajono meno ir kultūros premijos.

Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas premija už Aukštaitijos tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą Lietuvoje apdovanojo tautodailininką, sertifikuotą medžio drožėją Albiną Šileiką.

Premija už reikšmingus pasiekimus kino filmų kūrimo srityje ir Utenos krašto garsinimą Lietuvoje bei užsienyje buvo įteikta televizijos operatoriui Vytautui Jukniui, augusiam Užpalių kaime.

Rajono savivaldybės mero padėka ir sidabrinis Vyčio ženkliukas už Utenos miesto futbolo komandos atgaivinimą, futbolo tradicijų Utenos rajone puoselėjimą bei futbolo plėtojimą nutūpė futbolo klubo „Utenis” direktoriaus, žurnalisto, sporto leidinių redaktoriaus Artūro Gimžausko rankose.

„Juventus” klubo prezidentas, Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Žydrūnas Urbonas apdovanotas už Utenos miesto krepšinio komandos 2015 metų pasiekimus – reikšmingus laimėjimus Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) bei Baltijos krepšinio lygoje (BBL), krepšinio tradicijų puoselėjimą ir Utenos vardo garsinimą Lietuvoje bei pasaulyje.

Puodžių karaliumi tituluojamas sertifikuotų tautinio paveldo tradicinių amatų meistras Vytautas Valiušis rajono savivaldybės mero padėka įvertintas už du kartus laimėtą Lietuvos liaudies kultūros centro „Aukso vainiko” apdovanojimą, Vytauto Valiušio keramikos muziejaus ir puodžių amato puoselėjimą, Utenos vardo garsinimą Lietuvoje ir už jos ribų.

Mokslininkė, istorijos mokslų daktarė, religijos istorikė, visuomenininkė Aldona Vladislava Vasiliauskienė apdovanota LR prezidentės Dalios Grybauskaitės įsteigtu ordinu už nuopelnus Lietuvai, padėka už aktyvią mokslinę ir visuomeninę veiklą, mokslo populiarinimo darbus.

Apdovanojimas už sėkmingą verslo plėtrą, sporto ir kultūros renginių rėmimą bei Utenos vardo garsinimą Lietuvoje ir pasaulyje skirtas verslininkui, UAB „Vytrolma” direktoriui Rolandui Mackui, kuris šventėje dalyvauti negalėjo.

Valstybės atkūrimo dienai skirtą renginį vainikavo valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva” koncertas.
Pasitikdami Vasario 16-ąją tauragniškiai dalyvavo tradicinėje akcijoje „Gražiausios spalvos trys” ir šiais metais vėliavos spalvomis puošė gatvėje augantį medį. Į bendruomenės skelbtą akciją atsiliepė septynių gatvių gyventojai: Ateities, Lauko, Medžiotojų, A. Musteikio, Nacionalinio parko, Smėlio ir Stučių. Gražiai vėliavos spalvomis savo kiemuose augančius medžius papuošė ir Julija Deveikienė bei Genė Mačiulevičienė.
Vasario 15 dieną tauragniškiai ir svečiai rinkosi į kultūros namų salę, kur vyko Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas. Susirinkusiuosius sveikino Seimo narė Milda Petrauskienė ir Tauragnų seniūnas Alvydas Danauskas. Skambėjo dainos ir mažųjų tauragniškių posmai Lietuvai. Saldžiomis dovanomis buvo apdovanoti gatvių gyventojai, sukūrę trispalvį gatvės medį.
Po oficialiosios dalies puikiu koncertu visus pradžiugino ansamblis „el Fuego”.

Plačiau apie tai skaitykite trečiadienį laikraštyje „Utenos diena”.

Laikraščio „Utenos diena” inf., L. Narčienės, N. Jonavičienės, D. Kazokaitės, Ž. Trimonio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas