Kur slypi Kamado Bono grilių populiarumas? Svarbiausios savybės ir privalumai 

Pirmasis maisto gamybos atvirame ore entuziastų pasirinkimas – Kamado Bono tipo griliai, savo populiarumo piką pasiekė stebėtinai greitai, vos per kelerius metus. Ir neverta tuo stebėtis. Šio įrankio universalumas, unikali technologija ir stulbinantis veiksmingumas maisto gamybos procesą pamilti leidžia net tiems, kurie anksčiau šalinosi virtuvės. 

Pirmasis maisto gamybos atvirame ore entuziastų pasirinkimas – Kamado Bono tipo griliai, savo populiarumo piką pasiekė stebėtinai greitai, vos per kelerius metus. Ir neverta tuo stebėtis. Šio įrankio universalumas, unikali technologija ir stulbinantis veiksmingumas maisto gamybos procesą pamilti leidžia net tiems, kurie anksčiau šalinosi virtuvės. 

Tad visiškai nesvarbu, ar esate tikras ekspertas, ar tik mėgstate mėsą ant ugnies pasikepti savaitgalio išvykų metu, Kamado Bono griliai garantuoja išskirtinę patirtį, kurios negausite su jokiu kitu įrankiu. Šiame straipsnyje kviečiame susipažinti su pagrindinėmis Kamado Bono savybėmis ir išskirtinumais.  

Kaip atsirado Kamado tipo griliai? 

Tam, kad būtų lengviau suprasti, kodėl Kamado Bono griliai yra tokie vertinami gero maisto entuziastų, svarbu žinoti šio griliaus tipo atsiradimo istoriją. Jie kilo iš Kinijos ir Japonijos, o istorija siekia 3000 metų. Žodis „kamado“ japonų kalboje reiškia „viryklė“, o dizainas bene identiškai atitinka molinius puodus, maisto gamyboje naudotus Azijos šalyse. Ankstyvosios Kamado tipo grilių versijos paprastai buvo gaminamos iš molio ir pasitarnaudavo ruošiant daugelį patiekalų, nes atlikdavo tiek garinimo, tiek rūkymo ir grilinimo funkcijas.  

Laikui bėgant, Kamado tipo griliai tobulėjo, jų konstrukcijoje pradėtos naudoti modernios medžiagos ir suteiktos šiuolaikinės savybės, tuo pat metu išlaikant pagrindinius universalumo ir karščio išsaugojimo principus. Kamado Bono ir toliau seka šia tradicija, derindami šimtmečius kauptą patirtį su šiuolaikinėmis technologijomis tam, kad taptų vienu iš labiausiai trokštamų maisto gamybos entuziastų pirkinių. 

Kuo išskirtiniai Kamado Bono griliai? 

Kamado Bono išsiskiria savo unikalia konstrukcija ir ypatingu gamybos veiksmingumu, garantuojančiu itin daug privalumų. Šiame tekste aptariame pagrindinius, tačiau tikėtina, kad, pradėję naudotis Kamado Bono savo namuose, rastumėte jų ir daugiau.  

Nuotrauka: Pexels.com 

1. Keraminė konstrukcija išsaugo itin aukšto lygio šilumą  

Vienas išskirtinių Kamado Bono griliaus bruožų – jo keraminė konstrukcija. Šis dizaino sprendimas lemia ypatingą griliaus veiksmingumą, nes keraminės sienelės garantuoja nepriekaištingą šilumos išsaugojimą indo viduje. Keramika sugeria karštį ir jį tolygiai paskirsto kepimo paviršiuje, taip užtikrindama stabilią temperatūrą.  

Izoliacinės keramikos savybės taip pat leidžia Kamado Bono griliams pasiekti ir išlaikyti ypatingai aukštą temperatūrą, sunaudojant gerokai mažiau kuro nei tradiciniai metaliniai griliai. Tai reiškia ilgesnį gamybos laiką stabilioje temperatūroje, kuris itin palankus rūkant mėsą ar kepant steikus, ir mažiau anglių. 

2. Universalumas – tinka grilinti, rūkyti, kepti ir skrudinti 

Kamado Bono griliai puikiai žinomi dėl savo universalumo – savybės, patraukiančios tiek naujų mėgėjų, tiek ir patyrusių namų šefų dėmesį. Lyginant su tradiciniais griliais, kurių galimybės apsiriboja grilinimu, Kamado Bono yra įrankis gaminti bet kokius jūsų mėgstamus patiekalus.  

Picos mėgėjams Kamado Bono grilius akimirksniu gali tapti malkine picos krosnimi. Tereikia į griliaus vidų įdėti specialų picos kepimui skirtą akmenį ir įkaitinti jį iki reikiamos temperatūros – tuomet itališko restorano lygio patiekalu traškiais krašteliais galėsite mėgautis ir namuose. Kupolo formos dangtis sulaiko aukštyn kylantį karštį ir atspindi jį atgal, imituodamas tradicinės picos kepimo krosnies veikimo principą. Tokiu pat būdu Kamado Bono galite kepti duoną, sausainius ar pyragus tiesiogiai ant griliaus – visi jie įgys subtilaus dūmo aromato, išryškinančio skonius. 

3. Išskirtinė temperatūros kontrolė 

Išskirtinė temperatūros kontrolė Kamado Bono griliams leidžia atsidurti kitoje žaidėjų lygoje. Keramikos, reguliuojamų ventiliacijos angų ir amortizatorių derinys suteikia galimybę nusistatyti norimą temperatūrą renkantis iš itin plataus galimybių spektro. Visiškai nesvarbu, ar prireikė itin didelio karščio steikų ruošimui, ar žemos temperatūros lėtam ir ilgam šonkauliukų rūkymui.  

Viršutinės ir apatinės ventiliacijos angos veikia drauge, reguliuodamos oro srauto judėjimą ir leisdamos joms lengvai ir paprastai reguliuoti temperatūrą, esančią griliaus viduje. Termostatas suteikia itin tikslią informaciją apie temperatūrą esamuoju laiku, tad norimą karščio lygį galite palaikyti ir be nuolatinio rankinio tikrinimo. Tai leidžia itin daug skirtingų patiekalų pagaminti su aiškumu ir tikslumu. 

4. Patikimumas ir ilgaamžiškumas 

Kamado Bono griliai sukurti taip, kad jums tarnautų ilgus metus. Aukštos kokybės keraminė konstrukcija yra itin patikima ir ilgaamžė – atspari įtrūkimams, galinti susidoroti su itin aukšta temperatūra, veikianti kaip visuma, o ne atskiros dalys.  

Nerūdijančio plieno detalės, tokios kaip grotelės, vyriai ir tvirtinimo detalės, taip pat suteikia įrenginiui ilgaamžiškumo. Kitaip nei įprasti metaliniai griliai, rūdijantys laikui bėgant, Kamado Bono yra sukurti taip, kad jais naudotis galėtumėte ištisus dešimtmečius, nepriklausomai nuo metų laiko ar oro sąlygų.  

Nuotrauka: Pexels.com 

5. Unikalios skonių natos 

Viena įdomiausių Kamado Bono savybių – unikalus maistui suteikiamas skonis. Keraminė konstrukcija ir anglys, naudojamos šiuose griliuose, sukuria lengvą dūminį poskonį, paryškinantį mėsos, daržovių ir kitų kepinių skonį. Kamado Bono grilyje ruoštas maistas yra sultingas ir sodrus dėl gamybos metu užrakinamos drėgmės ir natūralaus dūmo natų, įsiliejančių į maistą.  

Taip pat, šiuose griliuose galite naudoti ir įvairiausias medžio drožles ar granules, leidžiančias eksperimentuoti su skirtingais dūmo skoniais. Šis skonio profilių universalumas ir unikalumas traukia gastronomijos entuziastus, ieškančius būdų gerinti atvirame lauke gaminamo maisto patirtį.  

6. Dailus dizainas ir patogumas 

Nors Kamado Bono griliai nepralenkiamai funkcionalūs, ne mažiau taškų jie gauna ir už stilingą dizainą. Kiaušinio forma ir glotni keraminė apdaila puikiu akcentu taps kiekvienų namų kieme ar terasoje. Griliai – skirtingų dydžių ir spalvų, tad galite pasirinkti būtent tą, kuris geriausiai atitinka jūsų lauko erdvės stilistiką.  

Juk jūsų terasoje ar kieme, tikriausiai, jau stovi lauko baldai, vaikų sūpynės, skėčiai ir kiti atributai, prie kurių naujasis įrenginys turės derėti. Jei rinkotės juodus, pintus krėslus su pieno baltumo minkštomis dalimis – geriausiai derės juodos spalvos Kamado Bono grilius. Juk tai tikra klasika. Tačiau jei nebijote žaisti ryškiomis spalvomis ir, pavyzdžiui, jau turite tokio pobūdžio detalių savo lauko erdvėje, nebijokite pasirinkti raudoną grilių. Jis taps tikru akcentu! 

Nors Kamado Bono konstrukcija atrodo itin masyvi, jie transportuojami itin lengvai. Daugelį modelių gausite kartu su stovais ir ratukais, tad grilių į kitą vietą perkelsite be papildomų pastangų.  

Kamado Bono – grilius bet kuriam namų šefui 

Kamado Bono populiariausiu grilinimo entuziastų pasirinkimu tapo ne veltui – jame unikali maisto gamybos patirtis puikiai dera su universalumu, ilgaamžiškumu ir unikaliais skoniais. Visiškai nesvarbu, ar mėgstate kepti kalakutą, ar gaminti itališkas picas, o galbūt steikus, šis grilius suteikia galimybę burnoje tirpstančiu rezultatu džiaugtis kiekvieną kartą.  

Ypatinga keraminė konstrukcija, išsauganti aukštą temperatūrą ir užtikrinanti jos pasiskirstymą, puikią maisto gamybos patirtį garantuoja tiek mėgėjams, tiek ir patyrusiems maisto gamybos lauke gerbėjams. Apsilankykite elektroninėje parduotuvėje Senukai.lt ar fizinėse „Senukų“ parduotuvėse ir išsirinkite. Tai puiki investicija kiekvienam, siekiančiam patobulinti savo šefo įgūdžius. 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Indraja

Įvairenybės

Jaunimas