Vištos krūtinėlė, įdaryta mocarelos sūriu ir pesto padažu

Reikės: 2 didelių vištos krūtinėlių, 2 valgomųjų šaukštų neriebios grietinės, 2 valgomųjų šaukštų pesto padažo, 2 valgomųjų šaukštų tarkuoto mocarelos sūrio, 1 kiaušinio, 3 valgomųjų šaukštų tarkuoto kietojo sūrio „Džiugas”, 3 valgomųjų šaukštų migdolų miltų (juos galite keisti maltais džiūvėsėliais), druskos, pipirų.

Gaminimas:

Visų pirma išmuškite vištos krūtinėles. Tai lengviausia padaryti naudojant maistinę plėvelę: ant plėvelės dėkite krūtinėlę, ją uždenkite kitu plėvelės lakštu. Taip paruoštą krūtinėlę išmuškite kiek galima ploniau. Išmušę pagardinkite druska ir pipirais, atidėkite į šalį.
Stambia tarka sutarkuokite mocarelos sūrį.
Į nedidelį dubenį dėkite grietinę, pesto padažą, mocarelos sūrio tarkius, viską gerai išmaišykite.
Šią masę plonu sluoksniu tepkite ant išmuštos krūtinėlės, nuo kraštų palikdami apie 0,5 cm.
Atsargiai formuokite vištienos suktinukus. Jei reikia, juos galite sutvirtinti mediniais dantų krapštukais.
Imkite du dubenis, viename pasiruoškite kiaušinio plakinį, kitame sumaišykite tarkuotą kietąjį sūrį su migdolų miltais.
Vištienos suktinukus merkite į kiaušinio plakinį, tada apvoliokite sūrio ir miltų (arba džiūvėsėlių) mišinyje.
Kepimo indą patepkite aliejumi, dėkite vištienos suktinukus ir kepkite iki 190 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Patiekite su alyvuogių aliejumi paskanintomis šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Indraja

Įvairenybės

Jaunimas