Reikės: 900 g bulvių, 250 g grybų, 2 morkų, 2 porų, 250 ml grietinėlės, 4 šaukštų miltų, 75 g sviesto, druskos, lauro lapų, 1,5 l vištienos sultinio, aitriųjų paprikų prieskonių, krapų, pipirų.
Gaminimas: pusę sviesto ištirpinkite keptuvėje ir jame apkepinkite supjaustytus porus bei sutarkuotas morkas. Apkeptas daržoves supilkite į verdantį sultinį. Įberkite džiovintų krapų, druskos, pipirų ir įmeskite lauro lapą. Taip pat sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite apie 20 min. Kai bulvės suminkštės, išimkite lauro lapą. Likusiame svieste patroškinkite supjaustytus grybus ir supilkite į sriubą. Atskirame inde iki vientisos masės išsukite grietinėlę ir miltus. Paruoštą mišinį supilkite į sriubą ir gerai išmaišykite. Pakaitinkite iki užvirimo.