Reikės: 300 g silpnai sūdytos lašišos filės, 2 nedidelių svogūnų, 2 kietai virtų kiaušinių, 1 virtos morkos, 1–2 virtų burokėlių, 2 virtų bulvių, 100–150 g majonezo, 50 g grietinės, petražolių, kelių svogūnų laiškų.
Gaminimas
Virtos bulvės, burokėliai, kiaušiniai (vieno kiaušinio baltymas sutarkuojamas atskirai), morka, stambiai sutarkuojami. Smulkiai supjaustomi svogūnai. Lašiša supjaustoma gabaliukais arba nedidelėmis juostelėmis. Majonezas sumaišomas su grietine.
Į lėkštę padedama kulinarinė forma – žiedas (galima naudoti vieną didesnę formą arba keletą mažesnių) ir į ją dedamas pirmas burokėlių sluoksnis. Užtepama majonezo, toliau dedamas morkų sluoksnis ir vėl pertepama majonezu. Toliau dedami bulvių, kiaušinių, svogūnų sluoksniai, kiekvienas sluoksnis pertepamas majonezu. Ant viršaus išdėliojami lašišos gabaliukai. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 2 val.
Sluoksniuotos lašišos salotos išimamos iš šaldytuvo, atsargiai nuimama forma–žiedas, pabarstoma tarkuotu kiaušinio baltymu, papuošiama petražolėmis, svogūnų laiškais ir patiekiama.