Reikės: 200 gramų rūkytos vištienos, 100 gramų graikinių riešutų (arba anakardžių), 1 gūželės salotų, 1 obuolio, 1avokado, 1 morkos, 1 rausvojo svogūno.
Užpilui: 4 šaukštai majonezo, 4 šaukštai natūralaus jogurto, ketvirčio svogūno, 1 skiltelės česnako, 1 šaukšto sojos padažo, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukštelio rudojo cukraus, šiek tiek druskos, šiek tiek pipirų.
Gaminimas:
Salotas suplėšome ir dedame į lėkštes. Vištieną, avokadą, obuolį supjaustome kubeliais arba juostelėmis, morką sutarkuojame stambia pjaustykle, svogūną supjaustome pusžiedžiais. Viską išdėliojame į lėkštes. Pabarstome riešutų, jei naudosite anakardžių – paskrudinkite keptuvėje.
Padažui smulkiai sutarkuojame svogūną ir česnaką. Sumaišome visus ingredientus ir išplakame šluotele. Apšlakstome salotas. Skanaus!