Reikės: 4 pakelių (720 gramų) varškės, 3 kiaušinių, 8 obuolių, 1,5 stiklinės miltų, 200 gramų sviesto, 2–3 šaukštų cinamono, 0,5 stiklinės cukraus, šviežių uogų.
Gaminimas: Obuolius nulupkite ir stambiai sutarkuokite, įberkite cinamono. Į kitą indą sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius ir suberkite ketvirtį stiklinės cukraus. Trečiame inde stambiai sutarkuokite šaldytą sviestą, suberkite miltus ir likusį cukrų. Viską sutrinkite. Į kepimo formą dėkite pusę sviesto, miltų ir cukraus masės, ant jos – varškės, kiaušinių ir cukraus mišinį, tada – sluoksnį obuolių. Viršutinis sluoksnis – vėl iš sviesto, miltų ir cukraus. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite valandą. Iškeptą pyragą papuoškite šviežiomis uogomis.