Reikės
2 porų, 500 g nulupto moliūgo be sėklų, 4 skiltelių česnako, 500 ml daržovių sultinio, 2 šaukštų citrinos sulčių, 1 l šaldytų voveraičių, saujos šviežių šalavijų lapelių, žiupsnelio džiovintų čiobrelių, lydyto sviesto kepti, jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
porus nuplaukite, supjaustykite ir suberkite į puodą su užkaistu aliejumi bei sviestu. Apkepkite, tada suberkite stambiai kapotus česnakus. Į puodą kelioms minutėms suberkite supjaustytus nedideliais gabalais moliūgus. Kai apkeps, supilkite sultinį ir virkite apie 30 min. Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite šalavijų lapelius, kiek apkepkite. Apkepusius lapelius išimkite iš sviesto. Į sviestą suberkite plėšytas voveraites ir kepkite, kol jos išskirs savo sultis, kuriose grybai išsitroškins, vėliau nugaruos. Grybus gardinkite maltais pipirais, druska, čiobreliais. Suminkštėjusias daržoves su sultiniu sutrinkite elektriniu trintuvu. Sriubą gardinkite citrinų sultimis, maltais pipirais, džiovintais čiobreliais, druska ir dar kartą užvirkite.