Reikės: 300 g jautienos (išvirtos su druska, pipirais, lauro lapeliu), 3 morkos, 3 bulvės, 1/2 raudonojo svogūno, 3-4 rauginti arba marinuoti agurkai, 3-4 valg. š. agurkų raugo arba marinato, 4 valg. š. majonezo, 1 arb. š. druskos, 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų arba 1 valg. š.
Gaminimas:
1. Jautieną verdame 60-90 min. vandenyje, pridėję druskos, pipirų ir lauro lapelių. Išvirusią jautieną atvėsiname iki kambario temperatūros, supjaustome statmenai plaušams 3-4 cm gabalais, išskaidome plonais ruoželiais.
2. Bulves ir morkas išverdame kietai: verdame su lupenomis, atvėsiname, nulupame, supjaustome 3-4 cm ilgio juostelėmis.
3. Supjaustome agurkus ir svogūną.
4. Visus produktus sudedame į dubenį, pasūdome, įdedame pipirų, majonezo ir išmaišome. Jeigu mišrainė lipni ir sausa, pilame po 1 valg. š. agurkų raugo arba marinato ir maišome. Raugo pilame tiek, kol pasiekiamas norimas sultingumas.
5. Prieš pateikiant, palaikome mišrainę šaldytuve mažiausiai 2 val. – skoniams atsiskleisti ir sultims persisunkti. Pateikiame mišrainę papuošę petražolėmis.