Klasikinio stiliaus namai – kokie jie?

Dvejojate, kokį stilių pasirinkti savo namams? Pagalvokite apie interjero detales, kurios jus išskirtinai žavi. Jei tai idealiai suplanuota, simetriška, elegantiška namų erdvė, kurioje vyrauja kokybiškų baldų ir detalių harmonija, jums gali būti artimas klasikinio stiliaus interjeras. Jis išsiskiria iš kitų, jei yra tinkamai perteikiamas. Kyla klausimas, kaip tai padaryti? Šiame straipsnyje rasite kelis patarimus, kurie padės sukurti klasikinio stiliaus įvaizdį savo namuose.

Simetrija

Klasikinis namų stilius pasižymi tobula simetrija. Siekiant išgauti simetriško kambario efektą, pirmiausiai rekomenduojama pasirinkti kokį nors objektą. Tai gali būti klasikiniai foteliai, pianinas, prabangi vaza. Jei jūsų pasirinkimas – foteliai, statykite juos kambario centre, o aplink simetriškai išdėstykite likusius baldus ir dekoro elementus, kurių reikėtų naudoti bent po du. Taip geriau sukuriamas veidrodinis atspindys ir išgaunama simetrija.

Neutralios spalvos

Klasikinio stiliaus interjere rekomenduojama naudoti pastelines spalvas – rudą, žalią, pilką, mėlyną, geltoną ir kitus atspalvius. Tokių tonų pasirinkimas padeda išryškinti sodrių spalvų baldus ir detales. Bendras vaizdas tampa kontrastingas, bet tuo pačiu harmoningas.

Interjero baldai

Šio stiliaus interjeras pasižymi linijų „minkštumu“, puošnumu, simetrija ir aukšta kokybe. Tokie turėtų būti ir baldai. Tačiau vertėtų nepamiršti, kad skirtinguose kambariuose turi vyrauti tarpusavio darna, kuri gali priklausyti nuo tinkamai pasirinktų baldų.

Svetainė

Šioje erdvėje puikiai tinka dideli minkšti kampai ir foteliai apvalintais kampais, kurie išsiskiria lenktomis linijomis ir apmušalų įtraukimais atlošų dalyje. Medžiagas rinkitės kokybiškas ir puošnias – tai gali būti velvetas ar gobelenas. Taip pat svetainėje jaukią namų atmosferą sukurs židinys, prie kurio derinkite minkštus baldus ir kavos staliuką.

Miegamasis

Klasikiniam stiliui būdinga didelė lova, kuri dažniausiai statoma kambario centre, priešais duris. Abiejuose lovos pusėse rekomenduojama naudoti derančius naktinius staliukus, kurie padeda sukurti simetriją. Taip pat reikėtų nepamiršti kokybiškos, medienos rašto komodos ir pakabinamo veidrodžio su auksiniu rėmu. Taip sukursite subtilų ir tuo pačiu jaukų miegamojo įvaizdį.

Vonios kambarys

Klasikiniame vonios kambaryje svarbiausia yra detalės. Vonia dažniausiai statoma toliau nuo sienos, taip pabrėžiama elegantiška jos forma. Šalia vonios išdėstoma kokybiška įranga ir detalės. Išraiškingi veidrodžio rėmai, dekoratyviniai staliukai, padėklai ir kiti akcentai suteikia šiam kambariui žavesio.

Apšvietimas

Norėdami, kad apšvietimas būtų tolygus ir paskirstytas, lempas išdėstykite simetriškai. Šiam stiliui rinkitės tik aukštos kokybės šviestuvus, kurie padėtų sukurti norimą įvaizdį. Taip pat nepabijokite išbandyti skirtingo stiprumo apšvietimą. Toks pasirinkimas gali padėti išryškinti kambario detales, tokias kaip paveikslai ar skulptūros.

Sukurti išties patrauklų klasikinio stiliaus interjerą gali būti nelengva. Tačiau toks pasirinkimas laikoma itin praktišku ir saugiu. Laikai keičiasi, kartu keičiasi ir mados, tačiau klasika visuomet išlieka aktuali. Ne veltui šis stilius dar kitaip vadinamas nesenstančiu.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas