Bendrovei „Grindesta“ – „Metų gazelės“ apdovanojimas

Praėjusį penktadienį „Verslo žinių” organizuojamame šventiniame sparčiausiai augančiųjų bendrovių susitikime „Gazelė 2016″, į kurį Kaune susirinko rekordinis dalyvių skaičius – gerokai per tūkstantį verslininkų – paskelbtos sparčiausiai Lietuvoje augusios įmonės. Į šį titulą šiemet pretendavo beveik keturi tūkstančiai bendrovių, jų pasveikinti atvyko ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tarp sparčiausiai augusiųjų smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų pagerbtas ir vienas iš nugalėtojų Utenos regione „Gazelė 2016″ – Visagino statybos ir nekilnojamojo turto bendrovė „Grindesta”.
Pagrindinį titulą „Gazelė 2016″ gavo Kauno ekspedijavimo UAB „Marci Group”. Šios įmonės įkūrėjas ir vadovas Tomas Marcinkevičius neslėpė, kad toks pripažinimas jam buvo labai netikėtas. „Smagu, kad kas nors pastebėjo, įvertino, nors, atrodo, dirbame savo darbą ir tiek. Bet jei esame sparčiausiai augantys Lietuvoje, vadinasi, darbą darome gerai. Kokie pagrindiniai veiksniai lėmė sėkmę? Mano manymu, atsidūriau tinkamu laiku tinkamoje vietoje ir, svarbiausia, su tinkamais žmonėmis”, – prisipažino T. Marcinkevičius.
Gausiai susirinkusius verslininkus pasveikino ir šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
„Greitai bėgti gali tik jaunas verslas. Jaunas visomis prasmėmis. Mes galime iš jūsų mokytis, kaip laužyti stereotipus, kaip vizijas paversti tikrove”, – kalbėjo šalies vadovė.
Prezidentė atkreipė dėmesį, kad smulkusis verslas ne tik kuria darbo vietas. Tai sulaiko vis daugiau gyventojų nuo minties emigruoti. „Kaip tikros gazelės išmokėte bėgti greitai. Bet gamta parengusi šiuos gyvūnus trumpoms distancijoms – sprintui. Tačiau mokslas įrodė, kad ištvermingiausias ilgų distancijų bėgikas yra žmogus. Tad pasiruoškite maratonams. Išlikite verslūs, greiti ir stiprūs, o mes jumis didžiuosimės”, – į susirinkusiuosius kreipėsi ji.
Pasak „Verslo žinių” vyriausiojo redaktoriaus Rolando Baryso, sparčiausiai augančių įmonių skaičius nemažėja, vadinasi, esame gerame kelyje. „Kas slypi po skaičiais? Tai – žmonių istorijos ir likimai. Važinėdami po Lietuvą sužinome daug istorijų, kurios yra įkvėpimas kitiems ir skatinimas kurti verslą. Žinoma, yra bendrovių, kurioms ne visuomet sekasi, tačiau jūsų pozityvi patirtis gali būti paskatinimas, padrąsinimas kitiems”, – kalbėjo R. Barysas. 2004 m,. kai tik pradėta rengti apdovanojimus, Lietuvoje buvo 212 „Gazelių”. Šiemet jų – beveik 4 tūkst. Šie skaičiai liudija, kad smulkusis ir vidutinis verslas užima vis stipresnes pozicijas šalies ekonomikoje.

Penktadienį 13-ajame sparčiausiai augusiųjų smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų susitikime pagerbti nugalėtojai:

  • Alytaus regiono „Gazelė 2016″ – Druskininkų statybos UAB „Gevalda”
  • Kauno regiono „Gazelė 2016″ – Kauno transporto UAB „Marci Group”
  • Klaipėdos regiono „Gazelė 2016″ – Klaipėdos didmeninės prekybos UAB „Metruna”
  • Marijampolės regiono „Gazelė 2016″ – Marijampolės statybos UAB „Montavis”
  • Panevėžio regiono „Gazelė 2016″ – Panevėžio baldų gamybos UAB „Dominari Sofa”
  • Šiaulių regiono „Gazelė 2016″ – Šiaulių transporto UAB „Brokmida”
  • Tauragės regiono „Gazelė 2016″ – Jurbarko raj. medienos apdirbimo UAB „Viešvė”
  • Telšių regiono „Gazelė 2016″ – Plungės metalo konstrukcijų gamybos UAB „OSS”
  • Utenos regiono „Gazelė 2016″ – Visagino statybos UAB „Grindesta”
  • Vilniaus regiono „Gazelė 2016″ – Vilniaus IT sprendimų UAB „Visma Lietuva”
  • Lietuvos „Gazelė 2016″ – Kauno transporto UAB „Marci Group”.

„Verslo žinių” ir laikraščio „Utenos diena” inf., Vladimiro Ivanovo nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas