Ūkio ministerija už sėkmingus projektus apdovanojo šalies verslininkus

Lapkričio 18 dieną Ūkio ministerijos jau vienuoliktus metus organizuojamo „Verslo dienos” renginio metu apdovanoti sėkmingus rezultatus demonstravę ir šalies ekonomikai svarbius projektus įgyvendinę Lietuvos verslininkai. Apdovanojimus „Už nuopelnus verslui” įteikė ūkio ministras Evaldas Gustas, Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis, Lietuvoje žinomi verslo ir visuomenės veikėjai.

Šiais metais nominantai galėjo pretenduoti į apdovanojimus pagal 9 nominacijas. Kai kurios jų nesikeičia jau daugelį metų, kitos naujos – atsiradusios prisitaikant prie naujų tendencijų. Šiais metais pirmą kartą įsteigta visiškai nauja nominacija – „Socialinio verslo lyderis”.

„Socialinio verslo lyderio” kategorijoje apdovanojimas įteiktas labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas”. Organizacija renka paramą maistu ir dalija ją nepasiturinčiais asmenimis besirūpinančioms organizacijoms. Praėjusiais metais fondas surinko ir išdalino net 4657 tonas maisto, kurio vertė 3,9 mln. eurų.

Ūkio ministras E. Gustas įteikė apdovanojimą pagal nominaciją „Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas” AB „Grigeo Grigiškės”, kurios eksportas praėjusiais metais augo 17 proc., o pirmąjį 2015-ųjų pusmetį ūgtelėjo net 23 proc.

Į nominaciją „Sėkmingas ES projektas regione” pretendavo įmonės, kurios savo projektus įgyvendino ne didžiuosiuose miestuose ir jiems įgyvendinti buvo suteikta Europos Sąjungos (ES) parama. Ūkio ministerijos apdovanojimas įteiktas UAB „Baldai Jums”, kuri šiais metais įgyvendino 0,864 mln. eurų vertės ES lėšomis finansuotą projektą Jonavoje. Įgyvendinus minėtą projektą atsivėrė naujos techninės galimybės gaminti išskirtinio dizaino ir sudėtingos konstrukcijos baldus, sukurta daugiau kaip 100 naujų darbo vietų.

Kategorijoje „Nauji pramoniniai sprendimai” geriausia pripažinta gamykla „Achema”, kuri 2013–2015 metais į pramoninius sprendimus investavo daugiau nei 39 mln. eurų. Svarbiausias pastarojo laikotarpio bendrovės „Achema” projektas – naujasis oro skaidymo blokas. Naujasis oro skaidymo blokas gamins technikos ir maisto pramonei skirtus dujų mišinius ir padės gamyklai „Achema” maždaug trečdaliu sumažinti energijos sąnaudas.

„Sėkminga verslumo iniciatyva” pripažinta VšĮ „Lietuvos Junior Achievement” programa, kuri skatina mokinius būti verslius, inovatyvius, kūrybingus, moko bendradarbiauti ir dirbti komandoje. Įkurdami trumpalaikę akcinę bendrovę ir ją valdydami pagal bendrovės veiklos įstatus, mokiniai įgyja verslo įgūdžių.

Kategorijoje „Jaunas ir verslus” geriausia pripažinta Rimvydo Širvinsko vadovaujama bendrovė „Traveldeals Lt”, veikianti su prekės ženklu „makalius.lt”. Per penkerius veiklos metus R. Širvinsko įmonė išsiplėtė iki 17 žmonių ir turi biurus Vilniuje bei Kaune, o 2014 m. gavo kelionių organizatoriaus statusą.

„Inovatyvių sprendimų lyderiu” pripažinta bendrovė „Lietuvos geležinkeliai”, kuri šiais metais atidarė Vilniaus ir Kauno intermodalinius terminalus konteinerių krovos paslaugoms teikti, taip sudarydama sąlygas Lietuvai greičiau ir efektyviau įgyvendinti logistikos procesus, įgyti tarptautinį pranašumą transporto sistemoje bei užtikrinti papildomas šalies biudžeto pajamas.

Pagal „Verslios moters” nominaciją geriausia pripažinta bendrovės „Jadvygos žolės” įkūrėja, vaistininkė ir ūkininkė Jadvyga Balvočiūtė, kuri perdirba, gamina ir realizuoja ekologiškas, tautinio, kulinarinio paveldo sertifikatus turinčias žolelių arbatas ir mišinius. Verslininkės ūkyje taip pat yra įkurta vaistinių augalų ekspozicija, kuri sulaukia svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

„Drąsias investicijas” apdovanota bendrovė „Foodout.lt” – maistą į namus pristatanti ir pirmoji maisto užsakymus iš daugiau nei 130 restoranų vykdanti elektroninės komercijos pradedančioji įmonė (startuolis). „Foodout.lt” privačių investicijų mastas Lietuvoje siekia 493 tūkst. eurų, 2015-aisiais bendrovė atidarė atstovybę Rygoje ir pasirašė strateginės partnerystės sutartį su partneriais Irane.
Per Verslo dienos renginį taip pat buvo įteikti apdovanojimai Ūkio ministerijos aukštųjų universitetinių mokyklų studentų magistro darbų konkurso nugalėtojams, jų vadovams. Šiuo kasmet organizuojamu konkursu Ūkio ministerija siekia paskatinti gabius studentus pasidalyti savo atliktais tyrimais, įžvalgomis ir gautais rezultatais ekonomikos augimo srityje.

Magistro darbų konkurso pirmos vietos laimėtoja tapo Vytauto Didžiojo universiteto magistrė Ieva Pukelevičiūtė ir jos darbo vadovė prof. dr. Valdonė Darškuvienė už magistro darbą „Listinguojamų įmonių korporatyvinio valdymo charakteristikų poveikio jų vertei bei finansiniams rezultatams CRE šalyse vertinimas”.

Antra vieta skirta Kauno technologijos universiteto magistrei Dovilei Eitmantytei ir jos darbo vadovei prof. dr. Liudmilai Bagdonienei už magistro darbą „UAB „Verslo konsultantai” verslo restruktūrizavimo administravimo paslaugos vystymas”.

Trečią vietą laimėjo Vilniaus universiteto magistras Linas Jurkšas ir jo darbo vadovė doc. dr. Rūta Kropienė už magistro darbą „Makroekonominių veiksnių poveikis aktyvams”.

Taip pat buvo įteikti diplomai Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų nacionalinės atrankos laimėtojams. Apdovanojimą gavo ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentų atstovybės projektas „Creative Shock” ir VšĮ „Sveikatingumo idėjos” projektas „Jaunųjų inovatorių bazė”.

Ūkio ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas