Galiūnų turnyras Utenoje – be staigmenų

Išskirtiniais jėgos reginiais pasižyminčios varžybos šiemet sulaukė didelio ne tik žiūrovų, bet ir atletų susidomėjimo. Į oficialias Europos taurės finalo rungtynes atvyko net 17 galiūnų iš 8 pasaulio valstybių. Praėjusį savaitgalį Utenos daugiafunkciame sporto centre vykusiose varžybose tarpusavyje atletai rungėsi penkiose sunkiose rungtyse.

Varžybose dalyvavo penki Lietuvos galiūnų sporto atstovai, tarp kurių geriausi buvo Saulius Skikas ir Mantas Virbickas. Renginyje uteniškiai išvydo daug kitų šalių galiūnų: daugkartinį Baltarusijos čempioną ir stipriausią šios šalies žmogų Aleksandrą Kuraką, šių metų Sakartvelo čempioną Čabuki Čigladzę, dabartinį pasaulio galiūnų jaunimo rąsto kėlimo rungties rekordininką Olegą Pilipyliaką iš Ukrainos, daugkartinį galiūnų pasaulio čempioną iš Latvijos Marį Krievelį bei daugelį kitų. Dėl traumos gerbėjams šiemet nepavyko pamatyti ir vieno stipriausių Vokietijos atletų Timo Šmito.

Varžybose atletai kilnojo po 10 kilogramų sunkėjantį rąstą, tampė geležinius luitus, tampė daugiau kaip pusantro šimto sveriančius „lagaminus”, plieninius seifus, milžiniškas inkarų grandines, vartė metro devyniasdešimties skersmens padangas.
Įdomu buvo stebėti ir rekordo siekusio ukrainiečio stipruolio O. Pilipyliako bandymą pagerinti jam priklausantį pasaulio rąsto kėlimo rekordą 191 kg. Šį kartą jaunuolis buvo pasiryžęs iškelti 195 kilogramų sveriantį rąstą, tačiau šis svoris jam nepasidavė ir uteniškiai neišvydo naujo rekordo.
Varžybas laimėjo lenkas Konradas Paškevič, praėjusiais metais tokiose pat varžybose Utenoje likęs trečias. Antras liko jau minėtas ukrainietis O. Pilipyliakas, trečias – latvis M. Krievelis.
Dovanas ir prizus šį kartą išdalijo vienas pagrindinių šio turnyro rėmėjų „Nosted mechanika” generalinis direktorius Dainius Tvarijonas.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas