„Juventus“ mačo pabaigoje suklupo prieš prancūzus

Visas rungtynes atkakliai kovojusi Utenos „Juventus“ ekipa visgi buvo priversta pripažinti FIBA Čempionų lygos A grupės lyderės Monako „Monaco Basket“ ekipos pranašumą. Gruodžio 13 dieną Žydrūno Urbono auklėtiniai savo aikštelėje 85:92 (23:28, 24:20, 23:24, 15:20) nusileido varžovams, kurie išliko vienintele nesuklupusia turnyro komanda.

Nepaisant sudėtingos kelionės svečiai gerokai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir sužaidus pustrečios minutės jau pirmavo 9:0. Svečiai ir toliau rengė sėkmingas atakas ir skirtumas netrukus tapo dviženklis – 13:2. Geraldui Robinsonui „užsidirbus” nesportinę pražangą, „Juventus” surengė spurtą 6:0 ir gerokai sumažino atsilikimą – 8:13. Penki taškai komandas skyrė ir nuaidėjus paskutinei ketvirčio minutei (19:24), o per likusį laiką situacija aikštelėje nepakito – 23:28.

Antrąjį kėlinį tolimu metimu pradėjęs Kenny Gainesas sumažino „Juventus” deficitą iki dviejų taškų (26:28), tačiau analogiškais metimais atsakę Paulas Lacombe ir Sergijus Gladyras sugrąžino „Monaco Basket” komandai aštuonių taškų persvarą – 34:26. Sužaidus keturias minutes skirtumas vėl sumažėjo iki trijų taškų (32:35), o po Maksymo Korniienko dvitaškio komandas jau teskyrė taškas – 34:35. Prasidėjus paskutinei ketvirčio minutei Jonte Flowersas dvitaškiu su pražanga pirmą kartą šiose rungtynėse išvedė uteniškius į priekį (47:45), bet Amare Sy paskutinėmis ketvirčio sekundėmis sugrąžino minimalų pranašumą svečiams – 48:47.

Spurtu 7:0 trečiąjį kėlinį pradėję Monako krepšininkai dar sykį susigrąžino aštuonių taškų persvarą (55:47), bet Simo Buterlevičiaus inicijuoto, o J. Flowerso pabaigto spurto dėka uteniškiai netruko atstatyti pusiausvyrą – 61:61. Nors svečiai ir vėl sugebėjo pabėgti (70:63), atkarpa 7:0 atsakę Ž. Urbono auklėtiniai dar sykį sumažino atstatė pusiausvyrą – 70:70. Per likusį laiką svečiai pelnė du taškus ir prieš lemiamas dešimt minučių buvo priekyje – 72:70.

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus tris minutes S. Buterlevičius buvo nubaustas nesportine pražanga, „Juventus” komandos atsarginių žaidėjų suolelis – technine, o tuo pasinaudoję svečiai dar sykį įgijo dviženklį pranašumą – 82:72. Šeši iš eilės LaRono Dendy taškai vėl sugrąžino intrigą (78:82), bet svečiai atsakė atkarpa 5:0 ir likus žaisti tris minutes dar sykį nutolo – 87:78. Vos per minutę L. Dendy pelnė dar keturis taškus be atsako (82:87), bet prasta kova po savo krepšiu neleido uteniškiams pakovoti dėl pergalės. „Juventus” patyrė nesėkmę rezultatu 85:92.

Utenos ekipai 23 taškus pelnė LaRonas Dendy, 14 – Karolis Guščikas, po 11 – Kenny Gainesas ir Jonte Flowersas, 10 – Simas Buterlevičius, po 6 – Mindaugas Kupšas ir Maksymas Korniienko, 4 – Anthony Irelandas.

Nugalėtojų gretose pasižymėjo Amara Sy, Paulas Lacombe bei Christopheris Evansas.

„Juventus“ inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas