Utenos krašto kūrėja Olė Petrėnienė

Portale udiena.lt pristatome Utenos krašto kūrėjus. Kviečiame aktyviai domėtis jų kūryba ir gyvenimu. Šį kartą kviečiame trumpai susipažinti su Molėtų rajone gyvenančia lėlių kūrėja Ole Petrėniene. Kviečiame būti aktyviais ir siųsti į el. paštą udiena.lt@gmail.com Jus dominančius klausimus šiai kūrėjai iki vasario 3 dienos, o atsakymus į klausimus pateiksime vėliau.

Olė Petrėnienė gimė 1952 metais Gečionių kaime (Čiulėnų seniūnija). Čia gyvena ir kuria. Rajono dailės ir fotografijos premijos parodos nominantė ( 2015 m.).
„Visuomet žavėjausi mamos Agrifinos Trafimovienės audiniais, mezginiais, nėriniais, siuvinėjimu”, – apie savo kūrybinio kelio pradžią ir krypties pasirinkimą pasakojo mielai besišypsanti Olė. Daugiau nei prieš dešimt metų pradėjusi siuvinėti paveikslus, staltieses ir prieš tiek pat baigusi interjerinių lėlių kūrimo kursus, vėliau ėmėsi tapybos dažų liejimo ant šilko. Beveik tais pačiais metais su dukra Vilniuje yra įkūrusios rėminimo studiją „Rėmų žaismas”. „Likimo akimirka”, – taip vadina, iki šiol prisimindama, studijos atidarymo proga gautą molinę trapią lėlę, kurią įrėmino. Visi klientai žavėjosi įrėminta lėle. Prieš keturis metus atgal į Gečionių kaimą iš Vilniaus grįžusi slaugyti senyvos motinos, susižavėjo rankdarbiais iš vilnos. Užsiėmimai akivaizdžiai ne tik užbūrė, bet ir įtraukė. Dabar yra jau daug džiaugsmo, kad kurdama įvairius rankdarbius gali panaudoti visas jau įvaldytas technikas ir mokytis naujų. Lėlių kūrybai naudoja paperklėjaus masę, lietuvišką liną, natūralią vilną, o formuojant jų veidus tenka susipažinti su baltuoju moliu ir savaime džiūstančiu modulinu. Olės kurtos lėlės, veltos garbanotos avytės, kiškiai, angelai ir kt. – juos įrėminus, tampa mielomis interjero detalėmis, tinkančios papuošti svetainę, miegamąjį, vaiko kambarį ar net kavinukę.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas