Mokyklų veikloms – 19 milijonų eurų

Bendrojo ugdymo mokyklos bus aprūpintos naujomis mokymo priemonėmis, skirtomis gamtos ir technologinių mokslų mokymui, taip pat specialiųjų poreikių vaikų ugdymui. Pirmą kartą per nepriklausomos Lietuvos laikotarpį bus renovuojamos valstybinės vaikų vasaros edukacinės stovyklos, modernizuojami vaikų socializacijos centrai.

Visa tai numatyta švietimo ir mokslo ministrės patvirtintame 2014-2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos priemonės „Švietimo prieinamumo didinimas” projektų finansavimo apraše. Projektų veikloms numatyta skirti beveik 19 mln. eurų.
„Pirmą kartą didžiulės investicijos nukreipiamos į švietimo sritis, kurias anksčiau lėšos aplenkdavo: tai pradinukų ir 5-8 klasių mokinių gamtamokslinis ugdymas, pagalba specialiųjų poreikių vaikams, socializacijos centrų ir stovyklų pastatų modernizavimas”, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.
Modernias priemones tiriamiesiems darbams atlikti gaus beveik visos pradinės mokyklos ir mokyklos, kuriose mokosi 5-8 kl. mokiniai. Švietimo įstaigoms bus skirtos kompiuterinės minilaboratorijos su sensoriais, robotikos ir gamtos tyrinėjimo rinkiniai. Anksčiau moderniomis priemonėmis aprūpintos gimnazijos.
„Lietuvoje kuriame mokslo populiarinimo tinklą. Dešimtyje apskričių steigiami regioniniai STEAM centrai mokiniams, inicijavome nacionalinio Mokslo ir technologijų populiarinimo centro kūrimą, po mokyklas keliauja moderni mokslinė laboratorija. Labai svarbu, kad ir kiekviena mokykla turėtų gamtos mokslų priemones, kurios leistų mokytis tyrinėjant, atliekant bandymus ir padėtų didinti šių mokslų patrauklumą”, – sakė ministrė.
Mokyklos, turinčios specialiųjų poreikių mokinių, bus aprūpintos specialiomis mokymo priemonėmis: informacinių technologijų priemonėmis ir priedais kompiuteriams, sensorikos lavinimo, pojūčių stimuliavimo, kalbos lavinimo priemonėmis, interaktyviais žaidimais, žaislais ir kt.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas