Berlyne prasidėjo „Žalioji savaitė 2020“

Berlyne duris atvėrė  85–oji tarptautinė žemės ūkio, maisto produktų ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2020“, kurioje Lietuvai atstovauja dvylika gamintojų. Mūsų šalis šioje parodoje dalyvauja jau 18 kartą.

Kasmet parodoje „Žalioji savaitė” demonstruojami naujausi produktai, didelis dėmesys skiriamas ekologiniam žemės ūkiui, sodininkystei, kaimo plėtrai ir atsinaujinantiems ištekliams. Paroda domisi ne tik paprasti lankytojai, bet ir politikai, maisto pramonės atstovai, didmenininkai, mažmenininkai, maitinimo įstaigos, žemės ūkio importuotojai, visų šalių žemės ūkio, miškininkystės, sodininkystės, daržininkystės ir verslinės žvejybos specialistai, žemės ūkio politikos ekspertai.

Šiemet parodoje laukiama daugiau kaip 400 tūkst. lankytojų, kurie 116 tūkst. kvadratinių metrų siekiančiame plote galės pamatyti, ragauti, uostyti ir gėrėtis net 1660 eksponatų. Čia vyksta ir dvišaliai bei daugiašaliai politikų, verslo delegacijų susitikimai. Laukiama beveik 70 šalių oficialių delegacijų.
Lietuvos stende ministras Andrius Palionis susitiks su Moldovos žemės ūkio, regioninės plėtros ir aplinkos ministru Ion Perju, Ukrainos ekonomikos plėtros, prekybos ir žemės ūkio viceministru Taras Kachka, Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Baltarusijos žemės ūkio ministrais. Intensyvioje šios dienos darbotvarkėje numatytas ir susitikimas su Europos Komisijos atstovais.

Lietuvos stende – nuo medaus iki desertų iš agurkų

Žemės ūkio ministerijos ekspozicijoje lankytojų laukia bityno „Devyni medūs” ir mažosios bendrijos „Medaus magija” medaus desertai, Radviliškių kaimo kepyklos ruginė duona ir šimtalapiai, L. Sadauskienės individualios įmonės gaminti konditerijos gaminiai, uždarosios akcinės bendrovės „Sadera” limonadai, uždarosios akcinės bendrovės „Šerno pėda” mėsos gaminiai, mažosios bendrijos „Piscator” produktai, pagaminti iš lietuviško šamo, uždarosios akcinės bendrovės „Versala” desertai iš agurkų, „Šušvės midaus” midus, tautodailininkės Danutės Tikužienės gintaro ir žalvario dirbiniai, Lietuvos ūkininkų draugijos narių sukurti darbai.
Lietuviškus, tautinio paveldo ženklu pažymėtus kremus ekspozicijoje demonstruoja uždaroji akcinė bendrovė „Evija ir partneriai”, mažoji bendrija „Bioproduktas” čia pristato pluoštinių kanapių sėklas, aliejų, baltymus, miltus arbatas bei kitus produktus.

Parodos lankytojams – šakotis rekordininkas

Parodos lankytojus šį penktadienį į Lietuvos stendą trauks ir ypatinga staigmena. Jie turės neeilinę galimybę įvertinti išskirtinės kokybės ir išvaizdos produktą – L. Sadauskienės individualios įmonės šakotį, keptą lauke net 7 valandas. Jo gaminimui prireikė net 700 kiaušinių, 17 kg miltų, 15 kg sviesto, tiek pat kilogramų grietinės ir cukraus.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas