Bandymas papirkti pareigūnus baigėsi baudžiamąja atsakomybe

Praėjusią savaitę du Kelių eismo taisykles pažeidę vairuotojai gresiančios administracinės atsakomybės siekė išvengti neteisėtu būdu – bandydami papirkti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus Akmenės ir Kelmės rajonuose. Abiem atvejais pažeidėjai patraukti baudžiamojon atsakomybėn, tad už neapgalvotą poelgį atsakys dvigubai.

Lapkričio 8-ą, apie 15.47 val., Gaušių kaime (Akmenės r.) vairuotojas (gim. 1965 m.), rankomis naudojęsis mobiliojo ryšio telefonu, Telšių AVPK Akmenės rajono PK patruliui davė 20 eurų kyšį. Tokiu būdu vyras siekė išvengti 60–90 eurų siekiančios baudos.
Antrasis bandymo papirkti policijos pareigūnus atvejis įvyko lapkričio 11-ą, apie 20.50 val. Kartoklių kaime (Kelmės r.) automobilio vairuotojui nustačius lengvą – 1,24 promilės – girtumą, šis, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės, Telšių AVPK Kelmės rajono PK patruliams siūlė 3 000 eurų kyšį. Už transporto priemonių vairavimą esant neblaiviam (nustačius didesnį negu 0,4 promilės, bet ne didesnį negu 1,5 promilės girtumą) vairuotojams gresia bauda nuo 300 iki 450 eurų. Pasiūlęs 10 kartų už minimalią baudą didesnį kyšį pažeidėjas ne tik neišvengė administracinės, bet ir buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.
Abiejų policijos pareigūnus bandžiusių papirkti pažeidėjų atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 227 str. (papirkimas).
Policijos pareigūnai ragina būti sąžiningiems ir primena: pilietis, kuris neteisėtais veiksmais bando išvengti administracinės atsakomybės, nusikalsta dvigubai. Jis privalo atsakyti ne tik administracine tvarka, bet ir užsitraukia baudžiamąją atsakomybę. Bet koks bandymas papirkti valstybės tarnautojus siūlant jiems pinigų, paslaugų ir pan. užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

Lietuvos policijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas