Utenos kultūros centre – unikalaus choro koncertas

Gegužės 16 dieną 18 val. Utenos kultūros centre vyks įspūdingas Tautinio kostiumo metams paminėti skirtas koncertas. Jungtinis Lietuvos kultūros centrų vadovų choras pristatys Lietuvos nacionalinio kultūros centro tautinių kostiumų kolekciją, kurią sudaro penkių Lietuvos etnografinių regionų XIX–XX a. pr. išeiginių drabužių rekonstrukcijos. Lietuvos vertybės, papročiai, istorija, kultūra bus atskleidžiama per tautinius drabužius ir dainas.

Pristatydamas kostiumus choras atliks lietuvių kompozitorių dainas, tarp kurių – ne tik visiems puikiai žinomos, dainų šventėse daugelį metų skambančios Juozo Gudavičiaus „Kur giria žaliuoja”, Juozo Naujalio „Lietuva brangi” ir „Už Raseinių, ant Dubysos”, bet ir nauja, dar mažai kur atlikta Donato Zakaro „O kai sauliūtė tekėjo”, specialiai šiam chorui parašyta Jono Tamulionio „Rolia dirvolia” ir kt.
Jungtiniame Lietuvos kultūros centrų vadovų chore dainuoja keturiasdešimt kultūros centrų vadovų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Tai – profesionalai, kiekvieną dieną puoselėjantys kultūrą savo vadovaujamuose kultūros centruose ir meno kolektyvuose, skatinantys įvairių žanrų meno plėtrą. Chorą praėjusių metų rudenį subūrė Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa. Kolektyvas atlieka įvairią ir sudėtingą lietuvių autorių programą – nuo Nijolės Sinkevičiūtės liaudies dainų aranžuočių iki Vytauto Miškinio sakralinės muzikos. Debiutavęs pasirodymu Vilniaus rotušėje, surengęs solinį koncertą Dubingių bažnyčioje ir koncertinį turą po Estiją, choras turi didelį meninį potencialą ir ambicijų ne tik koncertuoti Lietuvoje, bet ir atstovauti jai pasaulyje – gegužės pabaigoje Airijoje surengs keturis koncertus.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas