Utenos kultūros centrui – ypatingas įvertinimas

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, atsižvelgusi į vertinimo komisijos išvadas ir pasiūlymus, paskyrė Kultūros ministerijos premijas geriausiems 2016 metų kultūros centrams.

Aukščiausia kategorija įvertintas ir geriausiu 2016 m. kultūros centru pripažintas Utenos kultūros centras. Moderniame, tautines ir vietos tradicijas puoselėjančiame kultūros centre vykdoma profesionalaus meno sklaida, užtikrinamas bendruomenės laisvalaikio užimtumas. Šiuo metu Utenos kultūros centre veikia net 24 mėgėjų meno kolektyvai. Darbuotojai kasmet veda per 50 edukacinių programų, kuriose dalyvauja apie 1 500 žmonių. Taip pat organizuojami valstybinių švenčių ir atmintinių dienų bei Pasaulinės kultūros dienos minėjimai, tarptautiniai chorų ir vaikų tautinių šokių festivaliai, Lietuvos kanklininkų vasaros stovyklos, kaimo kapelų, liaudies muzikantų, teatro ir poezijos šventės ir kiti projektai.
Pirmoje kategorijoje geriausiu 2016 m. centru pripažintas Rietavo savivaldybės kultūros centras, antroje kategorijoje geriausio kultūros centro vardą pelnė Klaipėdos rajono Priekulės kultūros centras.
Utenos kultūros centro direktorės pavaduotoja kultūrai Regina Katinaitė–Lumpickienė, kalbėdama apie Utenai svarbų įvertinimą, prisipažino, jog ši žinia – išties džiuginanti. „Dirbam ir stengiamės ne sau, o žmonėms. Tenkiname jų kultūrinius poreikius, taip pat ugdome jaunąją kartą. Tai vieta ir vaikui, ir suaugusiam, ir senoliui”, – portalui udiena.lt sakė R. Katinaitė–Lumpickienė, besidžiaugianti, kad Utenos kultūros centro veikla neliko nepastebėta, o už visas pastangas ir ilgalaikį triūsą buvo deramai įvertinta.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Adolfo Sinkevičiaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas