Dailės galerijoje – „Atspindžiai vandenyje“

Utenos kultūros centro dailės galerijoje atidaryta mažeikiškio poeto ir fotografo Virginijaus Sungailos fotografijų paroda „Atspindžiai vandenyje”. Tuo pačiu metu vyko ir naujos jo poezijos knygos „Paslapties piligrimas” pristatymas.

Parodos atidaryme skambėjo eilės iš naujos V. Sungailos knygos bei mažeikiškio Renato Selenio atliekamos dainos, parašytos V. Sungailos eilėms.
Pasak parodos autoriaus, fotografijos, kuriose dominuoja vandens tema, jau buvo eksponuotos Akmenės ir Visagino kultūros rūmuose, Žagarės dvare, Palangos, Šilalės, Gargždų ir kitų miestų bibliotekose. Svečias negausiai susirinkusiai uteniškių publikai skaitė eilėraščius, parašytus skirtingais gyvenimo etapais, pasakojo apie savo kūrybinius ieškojimus bei bendrystę su muzikos autoriumi R. Seleniu.
Pagal V. Sungailos eilėraščius Mažeikiuose yra sukurtas spektaklis, su kuriuo autorius pažadėjo dar kartą apsilankyti Utenoje. Muziką jam kūrė tas pats R. Selenis.
Poezijos, dainų ir fotografijų derinys neliko nepastebėtas Utenos rajono meno ir kultūros premijos laureato, dailininko Klemenso Kupriūno, kuris su atėjusiais pasidalino ne tik savo įžvalgomis, bet ir apdovanojo žemaičius specialiai jiems sukurtais ekslibrisais.
Utenos kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Regina Katinaitė-Lumpickienė, dėkodama už bendrystę, parodos autoriui įteikė poezijos almanachą „Atokios stotys 2016″.
Fotografijų paroda „Atspindžiai vandenyje” Utenos kultūros centro dailės galerijoje bus eksponuojama iki vasario 2 dienos.

„Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas