„Linksmajai armonikai“ – 25-eri

Praėjusį savaitgalį Utenos kultūros centre (UKC) šurmuliavo jubiliejinė XXV respublikinė šventė „Linksmoji armonika 2016″. Net dvi dienas (šeštadienį ir sekmadienį) trukusiame renginyje savo pasirodymus uteniškiams dovanojo kapelos ir liaudies muzikantai iš Utenos, Rokiškio, Ignalinos, Šakių, Klaipėdos, Vilkaviškio, Kauno, Telšių, Kupiškio, Marijampolės, Molėtų bei kitų šalies rajonų.

Abi dienas šventę vedė Agotėlė su Dėdienyte (Vilma Sabaliauskienė ir Rasa Graužinienė). Šios aštrialiežuvės viešnios iš Ukmergės originaliai pristatinėjo ne tik šventės dalyvius, bet ir uteniškiams puikiai pažįstamus liaudies muzikantus Mindaugą Didžioką, Kazimierą Streikų su dukra Kristina Jasiūniene, brolius Joną ir Svajūną Ilčiukus bei nuolatinius „Linksmosios armonikos” svečius iš Molėtų – Kęstutį Kuzmicką ir Algimantą Mieliauską. Šeštadienį šventę savo dainomis papuošė moterų numylėtinis Vytautas Šiškauskas, o sekmadienį šlagerius susirinkusiesiems dovanojo scenos grandas Edmundas Kučinskas.

Komisija, kurią sudarė kraštietis maestro prof. dr. Algirdas Vyžintas, UKC direktorė Asta Motuzienė ir folkloro specialistė Dalia Magylienė, ilgai diskutuodami abi dienas rinko labiausiai nustebinusius muzikantus ir kolektyvus, kuriems buvo įteikti keramiko Giedriaus Mazūro rankomis sukurti suvenyrai bei piniginiai prizai. Šeštadienį komisija savo simpatijas skyrė Birštono kultūros centro kapelai „Lendrūnas” (vadovas Algimantas Jazbutis), o žiūrovų prizas (200 eurų), kurį įsteigė Utenos rajono savivaldybė, atiteko Šakių r. Lukšių kultūros centro Zyplių dvaro kapelai (vadovas Remigijus Poderis). Sekmadienį komisija geriausiai įvertino Marijampolės savivaldybės Baraginės jaunimo kapelą „Svaja”, o žiūrovių prizą (200 eurų) pelnė Telšių r. Nevarėnų kultūros centro kapela „Trukt už vadžių” (vadovas Vidmantas Sabaliauskas).

Daugiau apie šventę skaitykite artimiausiuose laikraščio „Utenos diena” numeriuose.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Adolfo Sinkevičiaus ir Vytauto Ridiko nuotr.

{youtube}AHJY24bgtrY&feature{/youtube}

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas