Rokiškio Kultūros centre – unikalus reiškinys

Gegužės 10 dieną 18 val. Rusų kultūros dienos proga Rokiškio Kultūros centre rokiškėnams ir miesto svečiams koncertuos SANKT PETERBURGO VALSTYBINĖS AKADEMINĖS KAPELOS CHORAS.

 

Kapelos choras gyvuoja nuo 1479 metų, kai Didžiojo Maskvos kunigaikščio Ivano III įkurtas Valstybinis giedančių dvasinių tarnautojų choras dalyvavo Uspensko soboro pašventinime Maskvos Kremliaus pirmoje akmens šventykloje. Tai – pirmasis profesionalus Rusijos choras, turėjęs įtakos visos Rusijos kultūros plėtrai. Būtent čia atsirado ir vystėsi pagrindinės muzikos meno ir ugdymo kryptys. Kapelos choras jau kelis šimtmečius žavi klausytojus, o kritikai ir šiandien jį priskiria prie geriausių pasaulio kolektyvų.
Meno vadovo ir vyr. dirigento, Rusijos fedaracijos valstybinės premijos laureato Vladislavo Černušenkos vadovaujamo kolektyvo repertuare gausu vertingiausios Rusijos sakralinės muzikos ir šiuolaikinių kompozitorių kūrinių. Kapelos choras intensyviai koncertuoja Rusijoje ir užsienyje, o šiais metais savo pasirodymu nustebins ir rokiškėnus.

Simbolinė bilieto kaina – 2 Eur.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas