Mūsų bibliotekos globėju tapo Andrius Užkalnis

Kovo 8-ąją, kai visa Lietuva šventė Tarptautinę moters dieną, Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su žurnalistu, publicistu ir keliautoju Andriumi Užkalniu, kuris miestiečiams buvo pristatytas kaip bibliotekos globėjas, draugas bei visuomet laukiamas svečias, mūsų mieste pristatęs ne vieną savo knygą.

Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka prisijungė prie projekto „Bibliotekos pažangai 2″ iniciatyvos „Atrask vaikystės biblioteką”. Šios iniciatyvos „Atrask vaikystės biblioteką” tikslas – į bibliotekas pritraukti ir jų globėjus – įdomius bei iniciatyvius Lietuvos žmones, galinčius ir norinčius prisidėti prie bibliotekose vykdomų veiklų, idėjomis ir žiniomis sukurti naujas, savo pavyzdžiu skatinti ir vietos bendruomenę būti aktyvesniais, ypač jaunąją kartą, nepamiršti knygos.
Renginio metu globėjas A. Užkalnis pristatė savo naujausią knygą „Užkalnio kelionės” bei knygas, dovanotas „Bibliotekos globėjo lentynai”, kuri ir tapo svarbiausiu renginio akcentu. „Užkalnio lentyna tai yra geras dalykas, kuriuo labai didžiuojuosi. Utenos bibliotekoje esu dalyvavęs renginiuose ne sykį, tai puikių žmonių puiki vieta, mielas miestas ir aš labai laimingas, kad galiu ten palikti kruopelę savo karštos širdutės”, – teigė žurnalistas.
Iniciatyva „Atrask vaikystės biblioteką” siekiama parodyti tai, jog bibliotekos nėra tik knygų skolinimo ar skaitymo vieta. Jos vis dažniau tampa bendruomenės, verslo, kultūros, meno atstovų susibūrimo iniciatorėmis, telkiančiomis bendrai veiklai. „Andrius Užkalnis plačiai žinomas publicistas Lietuvoje, ypač populiarus socialiniuose tinkluose. Jo vardas, tikiuosi, padės populiarinti mūsų bibliotekos paslaugas, paskatins naudotis bibliotekos paslaugomis, tą dalį gyventojų, kurie vis dar nesinaudoja biblioteka. Ir kas labai svarbu – paskatins jaunimą skaityti”, – taip pat šia iniciatyva bei globėju džiaugėsi bibliotekos direktorė Vida Garunkštytė.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas