Laisvalaikio darbų paroda – kam pirmoji, kam trečioji…

Dar sausio mėnesį vienoje iš Utenos dailės mokyklos parodų salių buvo neįprastai gyva. Čia tarp jaunimo ir suaugusiųjų šurmuliavo ir nemažai vaikų, atlydėjusių savo mamas į galbūt pirmąją rimtą ir tikrą jų kurtų keramikos darbų parodą. Darbų paroda veikia iki šiol.

Keramikos pamokos uteniškiams
Vaikai yra įprastas kiekvienos dailės mokyklos kontingentas, tačiau Utenos dailės mokykloje jau antrus metus veikia ir kiek neįprasta keramikos klasė, kuriai vadovauja nenuorama Giedrius Mazūras, profesionalus skulptorius bei keramikas, einantis ir šios mokyklos direktoriaus pavaduotojo pareigas. Menininkas ne tik yra atviras naujovėms savo kūryboje bei pedagoginėje veikloje, bet ir yra sumanęs pasidalyti savo patirtimi bei įgūdžiais su to norinčiais uteniškiais.

34 trylikos autorių darbai
Jei parodos autorių skaičius – tikslus kaip vaistinėje (nors kai kam gal ir bauginantis), tai darbų yra kur kas daugiau, mat viena iš jų autorių ir šios parodos iniciatorių Džiuginta Kažukauskaitė žiūrovams pristato ne tik savo molinukus, bet ir pluoštą nuotraukų. Kaip tik jai ši fotografijų paroda jau trečia: 2010-aisiais uteniškė surengė parodą „Mano kelionės”, o 2011 m. – „Raštai”. D. Kažukauskaitės nuomone, nuotraukos nė kiek netrukdo savanorių keramikų darbams skleistis visu jų grožiu, nes jos užpildo laisvą ekspozicijos plotą – sienas.

„Paprasta ir nepaprasta”
Taip šią ekspoziciją pavadino G. Mazūras, paprastumą aiškindamas kaip įvairių skirtingo amžiaus, profesijų eilinių žmonių pasirinkto laisvalaikio leidimo būdą, nepaprastumu vadindamas didžiulį autorių entuziazmą, nuolatinį įkvėpimą ir paieškas. „Ši keramika kitokia, nes jų darbų spalva – iš molio”, – kalbėjo keramikos asas, patikslinęs, jog profesionalai išgauti norimai spalvai pasitelkia įvairias degimo technikas.
Plačiau apie parodą – trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas