Utenos kolegijoje paroda sužibo nauja spalvų gama

Vasario 19 dieną Utenos kolegijos Medicinos fakultete vyko Utenos kolegijos bendruomenės narių kūrybos parodos aptarimas. Į aptarimą susirinko nemažai meno gerbėjų, parodos autorių, kolegijos vadovų. Šventinę renginio nuotaiką pakėlė Utenos kolegijos studentas Julius Šimelis, saksofonu atlikęs muzikinį kūrinį.

Vieni kolegijos dėstytojai ir darbuotojai jau senokai užsiima menine paveikslų, fotografijos, medžio dirbinių ar rankdarbių kūryba. Kiti – tik neseniai pradėjo laisvalaikį skirti meniniams ieškojimams. Tačiau visi be išimties naudojasi galimybe imti tai, ką duoda gyvenimas. Kūrybinė laisvė suteikia jų gyvenimui prasmę, išryškina plačią dvasinių vertybių skalę ar nusiraminimą po ilgų ir pilnų iššūkių darbo valandų.

Parodų Medicinos fakulteto fojė niekada netrūko. Savo kūrybą eksponavo nemažai Utenos ir kitų miestų dailininkų, kolegijos studentų. „Dažnai pagalvodavau apie savo darbovietės bendruomenės narių bendros kūrybos parodos surengimą. Gerai žinojau, kad kolegijos dėstytojai ir darbuotojai po darbų mielai imasi pamėgtos kūrybinės veiklos realizavimo. Neilgai trukus šia savo idėja pasidalinau su kolegomis. Keli bendradarbiai iškart pritarė mano minčiai ir pažadėjo dalyvauti parodoje. Tačiau daugumą jų teko kiek ilgiau įkalbinėti. Ir aš juos puikiai suprantu. Pristatyti savo kūrinį visuomenei nepakanka vien noro. Ryžtis šiam žingsniui reikia ir drąsos, ir pasitikėjimo savo jėgomis. Tačiau galutinis rezultatas pranoko visus mano lūkesčius ir įsivaizdavimus. Pristatyti parodai kūriniai džiugina įvairove, išbaigtumu, profesionalumu ir labai kruopščiu atlikimu”, – pasidžiaugė šios parodos organizatorė, dėstytoja, dailininkė Laima Kriukelienė.
Savo kūrybą parodoje pristatė net dvylika bendruomenės narių iš abiejų fakultetų: Medicinos bei Verslo ir technologijų.
Lektorius Laimonas Kairiūkštis demonstravo medžio dirbinius, atliktus naudojant lazerį. Tai ypatingo kruopštumo reikalaujanti atlikimo technika.
Darbuotojas Edmundas Tubelis pristatė tekinimo būdu sukurtus įvairius medinius indus, kuriuos palaikyti rankose ar pasigrožėti – parodos dalyviams tikrų tikriausia palaima.
Lektorė Daiva Petrėnaitė pristatė subtilių spalvų ir preciziška atlikimo technika nertus drabužius.
Medicinos fakulteto dekanė Danguolė Šakalytė ekspoziciją papuošė mezginiais ir riešinėmis, sulaukusiais didelio žiūrovų susidomėjimo.
Lektorė Rasa Malakauskienė pristatė nepakartojamo grožio papuošalus ir įvairias rankų darbo kosmetikos priemones.
Specialistė Sigutė Puidokienė demonstravo nertą pledą, ypač kruopščiai pagamintus atvirukus ir skiautinį užklotą.
Slaugos ir burnos priežiūros katedros vedėja Jolita Lubienė parodai pristatė tris aliejinės tapybos darbus su gėlėmis.
Lektorė Zita Ribokienė išradingai sukūrė fotografijų instaliaciją. Visiems susirinkusiems nuotaiką pakėlė iš nuotraukų su plačiomis šypsenomis žvelgiantys kolegos. Šios šypsenos daugeliui parodos lankytojų buvo tikras pozityvo užtaisas, įdomių bendruomenę suburiančių renginių prisiminimas.
Projektų valdymo skyriaus vedėja Aurelija Pelenienė demonstravo grafikos darbus: portretą ir pastele nutapytus peizažus. Juntama, jog autorė meno platybėse nėra naujokė.
Lektorė Ingrida Kepalaitė visus meno gerbėjus žavėjo meniškomis fotografijomis medžio tema. Ji laisvalaikiu ne tik fotografuoja, bet ir kuria eilėraščius aukštaitiška tarme. Keletą posmų lektorė paskaitė parodos aptarimo metu.
Lektorė Aušra Stoškienė parodai pristatė tris tapybos kūrinius – peizažus, du iš jų gana didelio formato.
Lektorė Laima Kriukelienė šiai progai sukūrė natiurmortą. Tai aliejinės tapybos darbas.

Utenos kolegijos bendruomenės narių kūrybos paroda tęsis iki kovo 12 dienos.

„Labai norėčiau, kad ši Utenos kolegijos bendruomenės kūrybos paroda būtų ne paskutinė. Viliuosi, kad kitais metais toje pačioje vietoje, bet jau su kitais kūriniais ir didesniu dalyvių skaičiumi vėl susitiksime parodoje”, – vylėsi L. Kriukelienė.

Utenos kolegijos ir laikraščio „Utenos diena” inf., Pauliaus Šakalio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas