Nemokamas kino seansas Utenoje: tapytas filmas apie Vincentą van Gogą

Tris mėnesius populiariausius „Kino pavasario“ filmus nemokamai rodantis projektas „Kino karavanas“ atvyksta į Uteną. Rugpjūčio 9 dieną, 21.30 val., Vyžuonos parko amfiteatre įvyksiančio nemokamo seanso žiūrovai išvys pirmą kino istorijoje tapytą filmą apie visame pasaulyje garsaus dailininko Vincento van Gogo gyvenimą. Filmas bus rodomas lietuviškai įgarsintas, tad žiūrint nereikės skaityti titrų.

Seansuose – daug žiūrovų
Praėjusių metų „Kino karavano” seansuose sulaukta per 10 tūkst. žiūrovų. Iš seansų metu atliktų apklausų matyti, kad daugelis žmonių pirmą kartą dalyvavo „Kino karavano” nemokamuose rodymuose, o kiti sugrįžo jau ne pirmą ir ne antrą kartą. „Apklausos parodė, kad žmonės dar tik atranda seansų po atviru dangumi fenomeną. Tad su malonumu ir šiemet prisidedame prie šio kilnaus projekto”, – kalbėjo pagrindinio partnerio atstovai.

Paskutinių legendinio dailininko dienų detektyvas
Praėjus metams po dailininko Vincento van Gogo mirties vienintelis tikras jo draugas paštininkas Arleso su detektyvu sūnumi rūpinasi, kad paskutinis nusižudžiusio menininko laiškas būtų pristatytas į vietą. Lenkų ir britų tandemas rekonstravo sudėtingą ir painią paslaptį bei ištyrinėjo, kas galėjo nutikti paskutiniais Van Gogo gyvenimo mėnesiais. 125 dailininkams prireikė net septynerių metų, kad nutapytų 65 tūkst. filmo kadrų ir atgaivintų Van Gogo paveikslus. Susipažinsite su jo artimiausiais žmonėmis, mėgstamiausiomis vietomis, viename žymiausių paveikslų įamžinta gandais apipinta istorija apie nusipjautą ausies galiuką. Svarstoma, kad būtent šis nutikimas tapo menininko pabaigos pradžia.

„Neįtikėtinai gražus pažangiausios animacijos, dailės ir meno kūrinys, dideliame ekrane atrodantis lyg paties Van Gogo nutapytas paveikslas. Tik per asmenine patirtimi paženklintą kūrybą įmanoma bent kiek pažinti ir suprasti legendinį dailininką”, – sakė kino kritikas Edvinas Pukšta.

„Kino karavano” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas