100 angelų nutupdė miesto širdyje

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį menininkė Aušra Grendaitė švenčia organizuodama autorines parodas. LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ dalyvė A. Grendaitė parodų ciklą „100 angelų kelionė po Lietuvą“ pradėjo Šakių rajono savivaldybėje, vėliau planuoja aplankyti Tauragę, Šiaulius, Kelmę ir kitus miestus bei miestelius.

Praėjusį penktadienį, kovo 23 dieną, Utenoje, Utenio aikštės Stiklo galerijoje vyko keramikos darbų parodos „Angelas Tau“ atidarymas. Autorė susipažinusi su sakralaus meno ištakomis ir raiškos būdais, tad mintys apie nematomų angelų globą slypinčios širdyje, vėliau su molio pagalba įgauna formas menininkės rankose. „Kurti angelus labai smagu, o svarbiausia, kad tai mane pačią augina ir padeda išreikšti jausmus”, – prisipažino ji. Keliaujančias parodas organizuojanti kūrėja kviečia lankytojus pajusti pažinimo džiaugsmą ir mažais žingsneliais bei užtikrintai keliauti link savo svajonės. Smagiausia, kad tokių kelionių metu susipažįstama su kūrybiškais žmonėmis, praplečiamas profesinis regėjimas.

Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė parodos autorei įteikė tautodailininkės Odetos Tumėnaitės-Bražėnienės knygą „Margučių marginimas Aukštaitijoje“, o Utenos rajono tautodailininkų klubas „Svirnas“ vadovė Zita Indriūnienė pakvietė aplankyti Utenos kraštotyros muziejuje veikiančią Utenos tautodailininkų darbų parodą.​

Violetos DEVELIENĖS inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas