Rumšiškių liaudies buities muziejuje – pažeidimai

Rumšiškėse atliktas vidaus auditas, kurio metu nustatyti teisės aktų pažeidimai, susiję su valstybės turto naudojimu ir veiklos organizavimu, taip pat rasta įvairių trūkumų, keliančių abejonių dėl finansų kontrolės ir skaidrumo, nepakankamo viešo intereso gynimo. Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson nurodė pradėti tyrimą dėl muziejus darbuotojų galimų darbo pareigų pažeidimų.

Audito metu konstatuota, kad muziejaus pastatai-eksponatai neapdrausti, tačiau kai kurie išnuomoti verslininkams pagal ilgalaikes arba trumpalaikes nuomos sutartis. Jiems patikėta lengvatinėmis sąlygomis organizuoti edukacinius užsiėmimus muziejaus lankytojams bei atlikti kitas funkcijas, kurios yra priskirtos muziejui.

Autentiškuose muziejaus pastatuose-eksponatuose įvairioms organizacijoms leidžiama rengti ne vieną dieną trunkančias privačias šventes, tačiau neretai nesudaroma jokių sutarčių, kuriose būtų apibrėžta atsakomybė už objektams padarytą žalą, nustatyti nuompinigiai už visą nuomos laiką, kompensacija už sunaudotą elektrą ar vandenį ir t.t. Pavyzdžiui, muziejaus teritorijoje be jokios sutarties ar finansinių įsipareigojimų buvo surengtas vienos organizacijos pokylis, ir nemokamai leista įvažiuoti beveik pusšimčiui automobilių. Tuo tarpu muziejaus lankytojai turi mokėti 20 eurų įvažiavimo mokestį  už automobilį.

Auditą Lietuvos liaudies buities muziejuje atliko Kultūros ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus specialistai.

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas