Keistuolių teatro premjera „12 naktis, arba Kaip norite“ kviečia patikėti meile

Spalio 6 dieną Keistuolių teatro scenoje šiuolaikiškai atgijo prieš kelis amžius nemariojo Viljamo Šekspyro sukurta komedija „Dvyliktoji naktis“. „12 naktis, arba Kaip norite“ – tokį pavadinimą pelniusi režisierės Ievos Stundžytės premjera žiūrovus kviečia iš naujo patikėti beribe ir tikra meile.

Skirtingų kartų keistuolių aktoriai Aidas Giniotis, Judita Urnikytė, Justina Smieliauskaitė, Karolis Kasperavičius, Danas Kamarauskas bei Aurimas Bačinskas dramaturgijos klasiko pjesę papildo ir interpretuoja pasitelkdami asmenines patirtis, improvizuodami bei ieškodami atsakymo į amžiną klausimą – mylėti ar būti mylimiems?

„12 nakties“ pagrindiniai personažai – dvyniai Sebastianas bei Viola, apsimetanti jaunu vaikinu Cezarijumi, hercogas Orsinas ir jo mylimoji Olivija – sukuria paradoksalią, juokingai graudžią istoriją apie jausmų valdomus žmones. Ieškodama žuvusio brolio dvynio Sebastiano, Viola atvyksta į hercogo Orsino valdas ir, nenorėdama išsiduoti dėl savo ir galbūt dar gyvo brolio saugumo, persirengia vyru. Viola-Cezarijus pradeda tarnauti hercogui Orsinui, kuris beprotiškai įsimylėjęs grafaitę Oliviją, ir įsipainioja į sudėtingą meilės bei gausybės jos įsikūnijimų trikampį. Spektaklyje paliečiamos ir lyties tapatybės, savo identiteto paieškų temos, tyrinėjamas tapatybių kaitos klausimas, kurį režisierė I. Stundžytė įvardija kaip neatsiejamą nuo aktorystės meno.

Spektaklio kūrėja teigia, jog su komanda kurdama „12 naktį“ ji siekė visų pirma drauge atrasti kažką brangaus bei artimo sau patiems, vėliau su tuo supažindinti ir žiūrovus. Skirtingos aktorių kartos į kūrybinį procesą atsinešė labai skirtingą meilės suvokimą bei požiūrius, kurie „12 naktyje“ susiliejo į spalvingą bei natūralų vyksmą, žiūrovui skatinantį patikėti iliuzija. „Šis spektaklis skirtas nusivylusiems, nebetikintiems ir tiems, kuriuose jau užgimė cinizmo gaidelė“, – teigė pirmą kartą Keistuolių teatre režisuojanti, tačiau žiūrovams kaip aktorė puikiai pažįstama kūrėja. „Norėčiau salėje sutikti tuos, kurie yra nusivylę ir pačiu teatru, laiko tai tuščiu menininkų švaistymusi asmeniniais iššūkiais. Netgi norėčiau, kad į šį spektaklį ateitų mano tėvai. Noriu sukurti kažką iš tiesų gryno ir švaraus.“

Spektaklį „12 naktis, arba Kaip norite“ Utenos žiūrovai galės išvysti lapkričio 28 dieną 18 valandą Utenos kultūros centre.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas