Utenoje – tarptautinė teatrų fiesta

Vakar prasidėjęs tarptautinis teatrų festivalis, kurį organizuoja Kupiškio, Utenos ir Pasvalio teatralai, nudžiugino, tačiau nuvylė žiūrovai, kurių į didžiąją Utenos kultūros centro salę susirinko vos kelios dešimtys. Į pirmą kartą tokio masto teatrų šventę atvyko ne tik lietuviai, kaimynai latviai, bet jame svečiuojasi ir rusai, ukrainiečiai, gruzinai bei ispanai.

Ko nepamatė Utenos žiūrovas

Šiame festivalyje ne tik Utenos, bet ir Pasvalio bei Kupiškio teatro mylėtojai išvydo dar neregėtą reiškinį – teletiltą, kuris sujungė šiuos visus tris miestus ir vienu metu visi galėjo ne tik pasisveikinti, o rajonų merai pasisakyti, tačiau ir susipažinti. Įdomus sprendimas, kaip tvirtino vienas iš šio renginio sumanytojų, Utenos kultūros centro „Žaliaduonių” teatro režisierius Šarūnas Kunickas, pirmas blynas neprisvilo, nors su teletilto transliacija ir buvo šiokių tokių trikdžių. Iš atvykusiųjų į Uteną teatralų niekas nedrįso prisipažinti, kad uteniškiai nebemyli teatro. Žiūrovų salėje buvo vos kelios dešimtys, o tuo tarpu Pasvalys galėjo didžiuotis surinkęs pilną salę.
Pirmieji, kaip ir dera šeimininkams, po teletilto scenoje pasirodė jau minėto režisieriaus teatras su muzikiniu poezijos spektakliu „Undeniu, ugniu, žalynais” pagal Reginos Katinaitės-Lumpickienės eiles. Pati tarmiškų eilių autorė, taip pat ir saujelė žiūrovų, neslėpė susijaudinimo ir su ašaromis akyse išėjo iš salės. Jautrus ir profesionaliai pastatytas, beje, nebe pirmą kartą rodomas spektaklis, pavyko. Sujaudinti reginio džiaugėsi svečiai ukrainiečiai, latviai, tik kiek kebliau jiems buvo suprasti mūsų tarmiškos kalbos vingrybes.

Ką dar gali pamatyti

Šiandien, ketvirtadienį, spektakliai Utenos kultūros centre prasideda 15 val., čia pasirodys Tiumenės srities (Rusija) teatras. Po poros valandų – Kelmės teatralai didžiojoje Utenos kultūros centro (UKC) scenoje suvaidins visiems puikiai žinomą Antano Keturakio komediją „Amerika pirtyje”. 20 val. uteniškiai išvys ispanų spektaklį „Niūrus sekmadienis”. Beje, šios dienos visi pasirodymai skirti Tarptautinei mokytojų dienai, į kuriuos pakviesti visi rajono mokytojai.
Visas kitas dienas iki sekmadienio vakaro Utenos žiūrovus džiugins įvairių šalių spektakliai.
Spalio 6 d. (penktadienį) 17 val. UKC didžiojoje salėje – jungtinis Pasvalio kultūros centro ir Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos teatro spektaklis „Posėdis”. 18.30 val. mažojoje salėje – UKC vaikų ir jaunimo teatro studijos spektaklis „Atsargiai – liftas!” 20 val. didžiojoje salėje – Chmelnickio miesto (Ukraina) miesto teatro „Zerkalo” judesio spektaklis „Istorijos iš dėžutės”.
Spalio 7 d. (šeštadienį) 14 val. didžiojoje salėje – Jurbarko Konstantino Glinskio teatro spektaklis „Prieš srovę”. 16 val. didžiojoje salėje – Rokiškio liaudies teatro spektaklis „Aš tave pamiršau”. 18 val. didžiojoje salėje – Anykščių kultūros centro teatro spektaklis „Margarita”.
Spalio 8 d. (sekmadienį) 14 val. didžiojoje salėje – jungtinis gruzinų ir lietuvių spektaklis „Didro. (Ne) laisvės kaina”. 15.30 val. mažojoje salėje – UKC Leliūnų skyriaus teatro „Le liūnė” spektaklis „Pupos”. 17 val. didžiojoje salėje – Latvijos universiteto studentų teatro „Grubus eskizas” judesio spektaklis „Uždarymas”.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas