Policija tramdo kvaišalų pirkėjus ir platintojus

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – AVPK) pareigūnai toliau aktyviai kovoja su narkotikų pirkėjais ir platintojais. Nors Utenos apskrityje per pirmąjį 2015 metų pusmetį, lyginant su ankstesnių metų tuo pačiu laikotarpiu, yra fiksuojamas nusikalstamų veikų mažėjimas 15,5 proc., tačiau nusikaltimų, susijusių su psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis – daugėja.

Rugpjūčio 5 d. Utenos AVPK pareigūnai Jasonių kaime (Utenos r.) sustabdė 25-erių metų visaginiečio vairuojamą automobilį. Apžiūros metu po priekine keleivio sėdyne rastos narkotinės medžiagos – apie 200 gramų kanapių.

Liepos 29 d., apie 20 val. 20 min. Visagine, Taikos pr., pastebėti 22-ejų ir 28-erių metų vyriškiai, kurie, kaip įtariama, buvo apsvaigę nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Apžiūros metu 22-ejų metų jaunuolis turėjo du folijos lankstinukus su žalsvos spalvos augalinės kilmės medžiaga ir polietileninio maišelio gabalą, į kurį buvo įvyniota rožinės spalvos tabletė, kaip įtariama, – narkotinė ar psichotropinė medžiaga.

Liepos 11 d., apie 15 val. 55 min. Visagine, Taikos pr., pastebėtas 27-erių metų vyras, gulintis ant asfalto. Vyriškis su savimi turėjo vienkartinį švirkštą ir folijos lankstinuką su baltais milteliais.

Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį ir į tai, kad vasaros laikotarpiu organizuojami įvairūs festivaliai, kurių metu jaunimas nevengia vartoti alkoholinių gėrimų ir išbandyti narkotines medžiagas. Kadangi renginiai dažnai yra privatūs, policijos įsikišimas yra ribotas: pareigūnai užtikrina eismo saugumą, kontroliuoja transporto srautus, festivalio prieigose tikrina ar atvažiuojantys ir išvažiuojantys asmenys nėra apsvaigę nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.

Kaip nurodoma Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d., tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d., tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Policija ragina: turėdami informacijos apie narkotinių medžiagų platintojus ar šių medžiagų vartotojus, nedelsdami praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112 arba anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 800) 20 112.

Utenos AVPK inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas