Pričiuptas medžiotojas savo grobį paliko žirnių lauke

Spalio 4 dieną Medžiotojų klubo ,,Krašuona” medžiotoją J. J. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sutiko prie automobilio ties Gaižiūnų kaimu. Medžiotojas paaiškino, kad ką tik baigė medžioklę ir ruošiasi važiuoti į namus.

Paprašytas pateikė tvarkingus medžioklės dokumentus ir parodė į dėklą įdėtą graižtvinį medžioklinį šautuvą. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad jokių priekaištų dėl medžioklės nėra. Paklaustas, kaip sekėsi medžioklė, medžiotojas pareiškė, kad nieko sumedžioti nepavyko. Tačiau atidžiai apžiūrint ginklą, tik pagal pareigūnams žinomus požymius, jiems kilo įtarimų, kad ant optinio taikiklio yra dedamas ir naudojamas priedėlis – naktinio matymo prietaisas, o tą Medžioklės LR teritorijoje taisyklės draudžia ir traktuoja kaip medžioklę draudžiamu būdu.

Apžiūrint automobilį minėto prietaiso ilgai ieškoti nereikėjo. Ant galinės automobilio sėdynės padėtos striukės kišenėje pareigūnai rado medžiaginį dėklą, o jame naktinio matymo prietaisą su pašvietėju ir jungtimi (adapteriu). Taip naktinio matymo prietaisas jungiamas prie optinio taikiklio. Medžiotojas paaiškino nežinojęs, kad turėti tokį naktinio matymo „komplektą” medžioklės plotuose yra draudžiama. Ir tai dar buvo ne viskas. Atvykęs medžioklės vadovas pateikė medžioklės lapą, kuriame buvo įrašas, kad minėtas medžiotojas yra sumedžiojęs šerną. Tuomet ir pilietis J. J. patvirtino, kad netoliese esančiame žirnių lauke guli jo sumedžiotas šernas, kurį prieš pat 23 val. nušovė tykodamas iš bokštelio. Paklaustas, kodėl bandė nuslėpti sumedžiotą šerną, konkrečiai paaiškinti negalėjo, nors pareigūnams buvo aišku, kad šovė naudodamas minėtą draudžiamą priedėlį prie optinio taikiklio.

Už tokį pažeidimą LR administracinių nusižengimų kodekso 290 str. 5 dalyje numatytos sankcijos yra gana griežtos – tai teisės medžioti atėmimas nuo vienerių iki penkerių metų, bauda nuo 600 iki 1 700 eurų su privalomu pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Medžiotojui J. J. buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimtas graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu ir naktinio matymo prietaisas su pašvietėju ir adapteriu. Visa su pažeidimu susijusi medžiaga nagrinėjimui bus perduota Utenos rajono apylinkės teismui, kuris ir priims sprendimą dėl nuobaudos skyrimo.

Utenos RAAD inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas