Jubiliejų atšventęs mokytojas pedagogo keliu žengia penktą dešimtmetį

„Mokinys – ne indas, kurį reikia pripildyti. Tai fakelas, kurį reikia uždegti,” – teigė Plutarchas. Ši graikų rašytojo, istoriko sentencija labiausiai tiktų Turmanto pagrindinėje mokykloje kūno kultūros pamokas dėstančiam Juozui Matijošaičiui. Mokytojui, kurio pedagoginis stažas jau įpusėjo penktą dešimtmetį, tikrai galima baltu pavydu pavydėti: visus žavi jo puikus fizinis aktyvumas, neblėstantis entuziazmas, gera nuotaika.

Tačiau svarbiausia, kad ne tik mokiniai, bet ir visa mokyklos bendruomenė labai myli ir gerbia savo mokytoją – aktyvų, visada linksmą ir besišypsantį, gebantį „uždegti” vaikus, o tuo pačiu ir mokyti pajusti juos ne tik sėkmės, džiaugsmo akimirkas, bet ir įdėto darbo prasmę, svarbą. Čia kiekvienas skatinamas ne tik kovoti, siekiant asmeninių rezultatų, bet tobulinant komandinį žaidimą. Tikrai ne visų mokyklų mokiniai gali pasigirti, kad kūno kultūros pamokos dažnai vyksta lauke. Iškritęs sniegas vaikus džiugina labiausiai: slidės, aktyvūs žaidimai lauke juos grūdina fiziškai ir dvasiškai.
Mažoje mokykloje, kurioje nėra jokios galimybės rinktis iš gabiausių, o dirbama su kiekvienu vaiku – pasiekiama tikrai puikių rezultatų. Todėl tądien, kai mokyklos direktorė Nina Domackienė teikė įvairius Zarasų sporto centro apdovanojimus – negalėjai nesidžiaugti, kad tiek daug varžybų buvo laimėję mokytojo J. Matijošaičio mokiniai… O didžiuotis tikrai yra kuo: mergaičių komanda užėmė 1-ąją vietą Zarasų rajono tinklinio varžybose; vaikinų komanda – 1-ąją vietą Zarasų rajono tinklinio varžybose; pirmoji berniukų komanda laimėjo 1-ąją vietą salės futbolo varžybose; antroji berniukų komanda – 2-ąją vietą salės futbolo varžybose; 2003 metų gimimo ir jaunesnių mokinių berniukų komanda, užėmusi 1-ąją vietą kvadrato varžybose; 2003 metų gimimo ir jaunesnių mokinių mergaičių komanda, iškovojusi 1-ąją vietą kvadrato varžybose.
Tačiau visi labiausiai gėrėjosi zoninių varžybų, kurios vyko Rokiškio rajone Juodupės gimnazijoje, rezultatais: 2003 m. gimimo ir jaunesniųjų mergaičių komanda zoninėse kvadrato varžybose iškovojo 2-ąją vietą, o berniukų komanda kvadrato varžybose užėmė 4-ąją vietą. Mokytojas labai gyrė mergaičių komandą, kuri labai atsakingai ir atkakliai kovojo.
Šio mėnesio pradžioje visa mokyklos bendruomenė sveikino mokytoją Juozą puikaus jubiliejaus proga. Nedaug rajone mokytojų, galinčių didžiuotis tokiu brandžiu pedagoginio darbo stažu, kasmetine gausa puikių mokinių pasiekimų. Veikiausiai kiekvienam įžiebta ugnelė įgauna stebuklingą vilties ir pasitikėjimo galią, o juos uždegusiam – suteikia ypatingos dvasios stiprybės…

Giedrė MIČIŪNIENĖ, D. Kožemiakinos nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas