Gamtos muziejus Ažvinčiuose jau laukia lankytojų

Ignalinos rajono Kazitiškio seniūnijoje miškų apsuptas senas ir gražus Ažvinčių kaimas nuo šiol turės įdomų lankytiną objektą. Privačioje sodyboje pastatytas, įkurtas ir birželio 12 dieną visuomenei pristatytas Valdo Danilevičiaus gamtos muziejus, kuriame eksponuojama daugiau nei keli šimtai įspūdingų trofėjų iš viso pasaulio, nuo pačių didžiausių iki mažyčių.

Čia – ir sumedžiotas Afrikos penketukas (liūtas, leopardas, dramblys, raganosis, buivolas), ir daugybės rūšių antilopės, Rusijos bei Europos miškų fauna, net žirafa, kuri dar laukia savo „rūbelio“. Galima sakyti, kad muziejuje atsispindi svarbiausias sodybos šeimininko hobis ir pragyvenimo šaltinis – trofėjinių medžioklių organizavimas.
V. Danilevičius ir jo žmona Skirmantė, maždaug prieš dešimtmetį pradėję kurtis plyname lauke Aukštaitijos nacionalinio parko pašonėje, dabar džiaugiasi tikra poilsio ir grožio oaze su savo turistiniu kaimeliu, plačiai žaliuojančiomis pievomis, tvenkiniais, 12 ha ąžuolyno parku, aptvare besiganančiais žirgais ir šalia jų namo lizdą susukusiais gandrais. Ne tik sau visa tai sukūrė. Jų pagrindinis tikslas – realizuoti savo svajones, savo laisvės vizijas, sulaukti daug svečių, turistų. Todėl, kaip pasakojo V. Danilevičius, ir ėmėsi statyti muziejų. Sulaukė palaikymo, pagalbos, gavo projektui finansavimą. Nenusivylė ir tiki gera ateitimi. Šeimininkai nori, kad ši vieta būtų įdomi, lankoma, kad ji garsintų Ignalinos kraštą.
„Džiaugiuosi žmonėmis, kurie kuria, drąsiai imasi naujų įdomių veiklų…“ – sakė Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas. Muziejaus įkūrėją taip pat sveikino mero pavaduotojas Juozas Rokas, savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė, kiti svečiai.
Aprodęs muziejų ir visą sodybą, V. Danilevičius svečiams dovanojo savo praeitais metais išleistą knygą „Klejonės“. Bendrauta ir vaišintasi netoliese šiuolaikiškai sutvarkyto muziejaus pastato stovinčiame kluone, papuoštame senovinio luoto liekanomis, ant suolų patiestais kailiais. Čia bus kviečiamos ir muziejaus lankytojų grupės. Į klausimą, kada galima atvažiuoti pirmiesiems lankytojams, V. Danilevičius atsakė: „Tai nors ir rytoj. Juk mes čia gyvename, visus mielai priimsime…“

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos inf. ir nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas