Apdovanoti konkurso „Krašto auksas“ Utenos apskrities nugalėtojai

Šeštadienį Dusetose (Zarasų raj.) už sėkmingai įvykdytus projektus, įgyvendinant Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programą, skleidžiant gerąją patirtį, apdovanoti Žemės ūkio ministerijos inicijuoto konkurso „Krašto auksas“ Utenos apskrities nugalėtojai.

Inga Kilčiauskienė (Anykščių r.) apdovanota už projektą „Alternatyvios veiklos kaime plėtra”, sporto pramogų verslo plėtrą, įrangos ir paslaugų kokybės pagerinimą.

UAB „Kibis” (Ignalinos r.) įvertinta už projektą „UAB „Kibis” verslo plėtra”, dizaino projektavimo paslaugų plėtrą ir naujų darbo vietų kūrimą.
Erika Žilėnaitė (Ignalinos r.) įvertinta už projektą „Erikos Žilėnaitės sulčių spaudimo paslaugų teikimas ir natūralių sulčių gamyba. Verslo kūrimas” – aukštos kokybės sulčių spaudimo paslaugų verslo ir naujų darbo vietų sukūrimą.
Daugėliškio krašto bendruomenė (Ignalinos r.) apdovanota už projektą „Šv. Ona – duonos ir vasaros gėrybių ponia” – kaimo renginių organizavimą, kraštotyrinės medžiagos rinkimą ir viešinimą, krašto tradicijų puoselėjimą;
Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto” gimnazija įvertinta už projektą „Keramika grįžta į Didžiasalį” – keramikos dirbtuvių įrengimą, edukacinių renginių organizavimą, keramikos tradicijų puoselėjimą.
VšĮ „Idėjų medis” (Molėtų r.) apdovanota už projektą „Bendrystės jėga” – vasaros stovyklų ir turistinių žygių su edukacinėmis programomis organizavimą, kokybišką ir patrauklų jaunimo neformalųjį ugdymą, aktyvaus ir turiningo poilsio organizavimą, bendruomeniškumo ir savanorystės skatinimą.
Ūkininkės Kristinos Gražytės – Satkūnės Bimbirių ūkis (Molėtų r.) įvertintas už projektą „Avininkystės ūkio plėtra” – ekologinio avininkystės ūkio įkūrimą ir plėtrą.
Robertas Amšiejus (Zarasų r.) apdovanotas už projektą „Roberto Amšiejaus greitas maistas” – sukurtą ne žemės ūkio srities verslą ir naują darbo vietą.
Asociacija „Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka” (Zarasų r.) apdovanota už projektą „Dusetos – mažoji Lietuvos kultūros sostinė 2019″ – suorganizuotą menų festivalį, Dusetų, Antalieptės, Antazavės seniūnijų bendruomenių sutelkimą, bendruomeniškumo ir bendradarbiavimo skatinimą, kultūros puoselėjimą.
Pretendentus konkursui „Krašto auksas” galėjo teikti visos norinčios organizacijos bei fiziniai asmenys. Nugalėtojus išrinko Apdovanojimų atrankos komisija, didelį dėmesį skyrusi pretendentų verslumui, projektų naudai visuomenei. „Facebook” paskyroje „Krašto auksas” visuomenė balsavo už savo favoritus. Utenos apskrities gyventojų simpatijos atiteko Molėtų rajono VšĮ „Idėjų medis”.
Konkursas „Krašto auksas” surengtas siekiant didinti 2014–2020 m. Lietuvos kaimo plėtros programos žinomumą, viešinti programos įgyvendinimo gerąją patirtį bei pasiektus rezultatus, skatinti aktyvesnį dalyvavimą kaimo plėtros procesuose, viešinti Europos inovacijų partnerystės veiklos grupių veiklą, skatinti inovacijas kaimo vietovėse.

Žemės ūkio ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas