Visagine apdovanotieji žengė raudonuoju kilimu

Gruodžio 14 dieną, šeštadienį, Visagino kultūros centro „Sedulinos“ salė visus sužavėjo neįprasta puošyba ir ypatinga intrigų atmosfera: kas šiandien žengs raudonuoju kilimu? Visagine vienuoliktą kartą vyko iškilmingas šventinis renginys, kuriame yra pagerbiami ir apdovanojami miesto gyventojai, šiemet pripažinti geriausiais iš geriausių įvairiose veiklos srityse.

Muzikinės kompozicijos, suteikiančios šventei ypatingą toną, mero Erlando Galaguzo sveikino žodis ir štai į sceną pakilo vicemerė Aleksandra Grigienė, kad būtų pradėta apdovanojimų ceremonija ir paskelbti šių dienų herojų vardai.

Pirmoji nominacija – vaiko gerovė. Joje nugalėtojais tapo Guzel ir Denisas Naidionovai, auginantys septynis vaikus. Tėvai stengiasi ne tik suteikti jiems gerą išsilavinimą, bet ir atskleisti daugybę jų talentų. Jaunus Naidionovų šeimos narius dažnai galima pamatyti scenoje miesto renginiuose, sporto varžybose, įvairių akcijų metu. Ši daugiavaikė šeima yra pavyzdys kitiems.
Antrasis nominantas – už indėlį į verslo plėtrą – Martirosas Amiryanas. Nuo 2015 metų jis teikia aukštos kokybės paslaugas autoservisų srityje, o šiais metais, išplėsdamas savo veiklos spektrą, atidarė modernią automobilių plovyklą. Už drąsią investiciją – apdovanojimas ir padėka.
Už aktyvią visuomeninę veiklą apdovanotas Visagino priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistas Sergejus Presniakovas. Daugelio sporto (futbolo, ledo ritulio) plėtros, ledo arenos kūrimo ir sveikos gyvensenos propagavimo projektų vaikams ir jaunimui vykdytojas.
Ketvirtoje nominacijoje – už labdaringą veiklą – nugalėtoju paskelbtas Rimantas Jakubėnas. Kuklus Visagino menų mokyklos darbuotojas, jis yra gerai žinomas visiems, organizuojantiems įvairius renginius ir akcijas. Jo tikras pašaukimas yra darbas su medžiu. Vartai į Visagino Kalėdinį miestelį, suolai romantiškam poilsiui – visa tai jo rankų darbas.
Už aktyvią kultūrinę veiklą apdovanota jauna, neįtikėtinai gabi, įvairiapusiška mergina Oksana Denisenko. Ji yra unikalaus projekto „Visagino garsų žemėlapis” sumanytoja ir įgyvendintoja, įvairių kultūrinių renginių dalyvė. Daugiausia dirba kaip savanorė.
Nominacijoje „Už nuopelnus švietimui” nugalėtoja tapo Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro vizualinės reklamos gamintojo profesijos pedagogė Olga Mazniova. Iniciatyvi, kupina entuziazmo, kartu su savo mokiniais ji nuolat generuoja verslo idėjas, aktyviai įtraukdama moksleivius į jų įgyvendinimo procesą. Viena iš sėkmingai įgyvendintų idėjų yra „Jumanji” pabėgimo kambarių projektas, už kurį Helsinkyje visaginiečiams buvo įteiktas specialus apdovanojimas.
Septintoji nominacija – už nuopelnus sporto srityje. O trokštamos statulėlės savininku tapo Denisas Naidionovas, dirbantis ne tik IAE, bet ir Visagino sporto centre: jau aštuonerius metus jis moko vaikus bokso meistriškumo, taip pat muai-tai ir kik-bokso klube „Skorpionas”. Per pastaruosius trejus metus Denisas Naidionovas išugdė kelis Lietuvos čempionus, iš kurių garsiausias yra Aleksandras Trofimčiukas.
Pergalę nominacijoje už nuopelnus sveikatos apsaugai pelnė gydytoja Aistė Sniečkuvienė. Į mūsų miestą ji atvyko iš Kauno prieš trejus metus, vadovauja Visagino ligoninės vaikų skyriui. Nuo pirmųjų darbo dienų jai pavyko pelnyti vaikų ir jų tėvelių simpatijas bei meilę.
Nijolė Kliučinskienė – nenuilstanti moteris, kurianti kiek Trečiojo amžiaus universitete, tiek bibliotekoje, pripažinta geriausia nominacijoje už lietuvybės sklaidą. Ji organizuoja ir veda ekskursijas po Vilniaus senamiestį, kitus Lietuvos miestus, supažindina visaginiečius su šalies istorija, tradicijomis ir paveldu, džiugina publiką savo sceniniais pasirodymais ne tik Visagine, bet ir už jos ribų.
Ir tai dar ne viskas. Visi nominantai buvo apdovanoti, tačiau priešaky – dar vienas svarbus įvykis. Šių metų spalio 30 d. Tarybos sprendimu Vytautui Petkūnui buvo suteiktas miesto garbės piliečio vardas už ypatingus nuopelnus švietimo srityje ir Visagino garsinimą šalyje. Ši diena buvo tiesiog puiki proga įteikti garbės piliečio regalijas socialinių mokslų daktarui, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro direktoriui, visų gerbiamam Vytautui Petkūnui. Jo nuopelnus dalyvaujant ir plėtojant tarptautinius projektus bei įvairiapusę veiklą respublikiniame lygmenyje galima vardinti ir vardinti. Taip pat priminsime, kad 2018 metais jis buvo pripažintas Visagino metų žmogumi.
Taigi, baigtas vienas pagrindinių metų įvykių – visaginiečių apdovanojimų už iniciatyvumą, darbštumą ir meilę savo miestui ir jo žmonėms ceremonija. O priekyje, žinoma, nauji darbai ir laimėjimai bei nauji vardai, kurie skambės nuo scenos jau kitais metais.

Parengė Diana Vladyševa

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas