Ignalinoje auga naujos plaukimo žvaigždutės

Ignalinos sporto ir pramogų centro baseine surengtos jau tradicinėmis tampančios plaukimo varžybos ,,Jaunoji plaukimo žvaigždutė 4“. Ši šventė skirta mažiausiems plaukikams, kurie tik pradeda savo sportinį kelią. Į Ignalinos baseiną susirinko apie 130 vaikų iš Mažeikių, Šiaulių, Varėnos, Anykščių, Utenos, Elektrėnų, Rokiškio, Vilniaus plaukimo mokyklos ,,Nemunas“ ir Ignalinos mažieji plaukikai.

Plaukimo takeliuose vyko atkakli kova, o ignaliniečiai individualiose rungtyse laimėjo 11 medalių: penkis aukso, tris sidabro ir tris bronzos medalius, bei buvo antri estafetiniame plaukime. Du aukso medalius tarp 2009 metų gimimo berniukų laimėjo Adomas Lenardas. Greičiausias jis buvo 50 m nugara ir 50 m laisvuoju stiliumi rungtyse. Nepralenkiama tarp 2009 metų mergaičių 50 m krūtine rungtyje buvo Auguste Rakitinaitė, o 50 m peteliške ji iškovojo sidabro medalį, į priekį praleidusi Utenos plaukikę. 2010 metų gimimo grupėje aukso medalius laimėjo Kornelija Jankovičiūtė (50 m laisvuoju stiliumi) ir Edvinas Vielys (50 m krūtine). 50 m krūtine rungtyje Kornelija į priekį praleido Šiaulių Impulso plaukikę ir liko antra, o Edvinas laimėjo bronzos medalį 50 m nugara rungtyje. Tarp jauniausių plaukikų, kuriems 7 – 8 metai, sidabro medalį 50 m laisvuoju stiliumi rungtyje laimėjo Kornelijos brolis, Julius Jankovičius, o trečiąją vietą 50 m nugara rungtyje iškovojo Adrijus Krikščionaitis. Dar vieną bronzos medalį, plaukdamas 50 m krūtine, į Ignalinos plaukikų medalių kraitį pridėjo Ignas Jakubovskis. Estafetiniame plaukime 6 x 25 m laisvuoju stiliumi mūsų mažieji plaukikai į priekį praleido tik Elektrėnų komandą ir iškovojo sidabro medalius.

Po varžybų, apdovanojimų įteikimo ceremonija vyko restorane ,,Žuvėdra”. Visi varžybose dalyvavę vaikai buvo apdovanoti medaliais, visi valgė skanias picas ir ledus. Mūsų jaunąsias žvaigždutes plaukimo varžyboms ruošia Ignalinos kultūros ir sporto centro treneriai Dovilė Mikoliūnaitė ir Eugenijus Rakitinas.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas