Ignalinos rajono neįgalieji džiaugiasi nauja transporto priemone

Kovo 25 dieną Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis apžiūrėjo naują neįgaliųjų poreikiams pritaikytą autobusiuką, kurį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Neįgaliųjų reikalų departamentas skyrė Ignalinos rajono neįgaliųjų draugijai. Ignalina – viena iš 20-ties savivaldybių, gavusių tokias transporto priemones.

Devynių vietų automobilyje įrengtos trys vietos neįgaliesiems su vežimėliais, autobusiuke įrengtas specialus keltuvas ir įvažos. Kaip sakė Ignalinos rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Regina Slabadienė, ir senasis autobusiukas, kuriuo rūpinosi savivaldybė, buvo dar visai geros būklės ir puikiai tarnavo, tačiau šis patogesnis ir modernesnis, todėl draugijos nariams tokia dovana tikrai džiuginanti. Šia labai reikalinga paslauga galės naudotis visi rajono neįgalieji, ne tik draugijos nariai. Šiuo metu, kol neišspręstas finansavimo klausimas, yra numatytas mokestis už pavėžėjimą (0,15 ct/km), kai vežama toliau rajono ribos.
H. Šiaudinis visiems linkėjo sveikatos, kad kuo rečiau reikėtų naudotis šia transporto priemone. Jis priminė, kad tai jau trečias neįgaliesiems skirtas autobusėlis. Tačiau šįkart pasikeitė jo naudojimo tvarka. Jei anksčiau savivaldybė sudarydavo trišalę sutartį su Neįgaliųjų reikalų departamentu ir rajono neįgaliųjų draugija, skirdavo vairuotoją ir išlaikydavo autobusėlį, tai dabar jo kuro pirkimu ir vairuotojo darbu rūpinsis draugija. Ministerija nepritarė siūlymui pasirašyti sutartį ir savivaldybė neturi galimybės skirti lėšų. Meras kvietė parengti programą ir teikti paraišką savivaldybės administracijos organizuojamam Kultūrinių, socialinių, švietimo, sporto veiklų, turizmo plėtojimo, tarptautinio bendradarbiavimo, jaunimo veiklų priemonių finansavimo konkursui. Tuomet bus galima gauti tam tikrą paramą.
Naująją transporto priemonę pašventino Ignalinos parapijos klebonas Vidas Smagurauskas, maldoje prašęs Dievo globoti keleivius ir vairuotoją. Klebonas pasidžiaugė, kad viskas eina į priekį ir žmonėms užtikrinamas didesnis patogumas.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas