Stripeikiuose praūžė Bitės dienos šventė

Gegužės 20 dieną (sekmadienį) Senovinės bitininkystės muziejuje Stripeikiuose, Ignalinos rajone, vyko Bitės dienos šventė, kurios metu šurmuliavo pirmojo pavasarinio medaus ir sūrių mugė. Renginio vinimi tapo unikalaus vabzdžių viešbučio atidarymas.

Šventės pradžioje buvo pakelta Bitės vėliava, atidengtas LR Prezidentės avilys, papuoštas vaikų piešiniais. Kūrėjas Mykolas Tursa ir rėmėja Beata Nicholson, į renginį atvykusi su visa šeima, atidarė vabzdžių viešbutį. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio ir Bitės dienos proga fotomenininkas surengė Austėjų fotosesiją gamtoje. Tiesa, šio vardo savininkių susirinko gerokai mažiau, nei buvo planuota – ne šimtas, o kelios dešimtys.

Visą dieną dūzgė kūrybinės dirbtuvės „Kūrybiškai apie bitę” (žvakių liejimas, bitininkavimo „monai”, protmūšis, dilgėlių sriubos virimas). Kitos dirbtuvės – proginės: Bitės dienos monetos kalimas, kelminio avilio skobimas-inkilų gamyba, bitės lipdymas, vaško spaudimas, muilo su bičių produktais gamyba, piešiniai ant veidukų, midaus virimas, mini vabzdžių viešbučių darymas su jaunųjų bitininkų asociacija, avilių tapyba, eigulio kepurės matavimasis, žolininkė-žiniuonė ir žolynų „kermošius”.

Bitės dieną svirne „Bandrenis” atidaryta tapybos paroda. Netrūko ir atraktyvių veiklų – jauna miesto bitininkė Simona Plaipaitė kvietė į miesto avilį ir Europos šalių medaus barą, srautinį avilį pristatė jauni bitininkai dvyniai iš Kupiškio („Brolių medus”), gamtinį avilį aprodė keliautojas, gamtinio bitininkavimo propaguotojas iš Klaipėdos Marius Krikščiūnas. Veikė Stakliškių midaus baras, Utenos baikerių klubo „Ugnies ratas” nariai siūlė ragauti Bitės dienos žuvienės muziejaus sodelyje.

Mokslo žodį tarė į įvairias paskaitas kvietę pranešėjai, šventinę nuotaiką kūrė kolektyvas „Ugniavijas“.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko ir Gintaro Stalausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas