Vestuvių muzikantų vakaronė Pačkėnuose

Sudeikių daugiafunkcio centro sumanytas kultūrinis renginys vis labiau įgauna pagreitį. Jei praėjusiais metais buvo apsiribota tik keliomis išvykomis į kaimynines gyvenvietes, tai šiemet Sudeikiuose sėkmingai praūžusi vakaronė suskambo ir Pačkėnuose. Iniciatyvioji Utenos seniūnijos Pačkėnų krašto bendruomenės pirmininkė Dana Žygienė, besisvečiuodama Sudeikių šventėje, sumanė šį renginį parodyti pačkėniškiams – praėjusį savaitgalį vestuvių muzikantų vakaronė siautėjo Pačkėnuose.

Kaip ir įprasta šios šventės sumanytojams, susirinkusiuosius sveikino Sudeikių daugiafunkcio centro direktorė Vilma Petrulienė, o nenuilstantis šventės vedėjas Valdas Laurinavičius, pakviesdamas vis naują kolektyvą, skatino ne tik visus pasišokti, bet ir pasiklausyti susirinkusius svetelius, pamerges ir pabrolius gražios nuotaikingos muzikos. Vakaro nuotaiką kūrė vieno iš šios šventės organizatorių Gintaro Šumino vadovaujamas kolektyvas „Basi ant slenksčio”, po jo pasirodė vienas garsiausių mūsų krašto dainininkų iš Radeikių Linas Jakštys. Uteniškiai, tikri kaubojai Artūras ir Dainius, griežė įvairias melodijas keliomis kalbomis. Jau tapo gražia tradicija, kad tarp vestuvių muzikantų randa vietos ir kapelos. Viena iš tokių – Kazimiero Streikaus vadovaujama liaudies muzikos kapela iš Utenos – plėšė valsus, susirinkusius šokio sūkuryje smagino polkomis. Tradicija pasikviesti svečių iš kitų rajonų irgi išlieka. Muzikantas molėtiškis Vitalijus Gaulė šioje sudeikiečių sumanytoje vakaronėje nėra naujokas, kaip ir uraganinės muzikos šmaikštuoliai ukmergiškiai Virginijus su Vyteniu. Šį kartą nustebino marijampoliečių duetas Dovilė ir Antanas, kurie nepabūgę atstumo pasirodė Pačkėnuose.
Bendruomenės vadovė D. Žygienė su Utenos seniūnijos specialiste Loreta Mikalauskiene nuoširdžiai dėkodamos muzikantams įteikė padėkas ir atsidėkojo ypatingais prizais.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas