Tauragniškiai Velykų medį papuošė 1000 margučių

Jau prieš trejus metus Tauragnų krašto bendruomenė, sumaniusi neįprastai papuošti savo miestelį, šios idėjos neatsisakė ir šiais metais – prieš didžiąją pavasario šventę Tauragnų miestelio centre augantį medį padabino tūkstančiu margučių. Šis gražus sumanymas paviliojo ir suaugusiuosius, ir vaikus.

Kaip sakė Tauragnų krašto bendruomenės vadovė Danguolė Grabauskienė, prieš trejus metus jai gimė idėja puošti Velykų medį. Tauragniškiai visus metus rinko kiaušinius, juos puošė, o prieš Velykas kabino ant medžio. „Pernai pakabinome per 500 margučių. O šiais metais sumanėme pakabinti per pusę daugiau kiaušinių, tad dabar puikuojasi 1000 margučių”, – teigė D. Grabauskienė, pasidžiaugusi tuo, kad visą savaitę iki Atvelykio žmonės, praeidami ar pravažiuodami centrine Tauragnų gatve, sustoja prie Velykų medžio, gėrisi juo bei su vaikais fotografuojasi.
Moteris pasakojo, kad šį medį dabinti rengėsi visa bendruomenė: moterys iš anksto ruošė kiaušinius, kurie privalėjo būti tušti, vėliau juos įvilko į megztus rūbelius, puošė kruopomis, dažė įvairiausiomis spalvomis. Tauragniškė Bronė Slesoravičienė taip pat ruošėsi visus metus – ji išpūtė ir papuošė 130 kiaušinių. Nuo jos mažai atsiliko mokykloje dirbanti Vita Šlepikienė.
„Galiu pasakyti viena: mūsų krašto žmonės ne tik rūpestingi, bet ir išradingi. Ant medžio kabantys kiaušiniai visi neįprastai gražūs – papuošti rūbeliais, aplipdyti žirniais, kruopomis, pupomis, o vienas margutis, kurį atnešė Aldona Budreikienė, atrodė ypač pavasariškai, mat buvo apklijuotas kačiukais”, – įspūdžiais dalijosi pašnekovė.
Gražus ir neįprastas medis tauragniškius džiugins iki šios savaitės pabaigos, vėliau nesudužę kiaušiniai bus gražiai nuimami ir padedami laukti kitų metų pavasario šventės. Jokių rekordų nesiekiantys tauragniškiai teigia, kad jiems svarbiausia – patiems pasidžiaugti Velykų medžiu.
Prie šio stebuklo – 1000 margučių išpuošto Velykų medžio – įsitaisė ir Janės Šinkūnienės zuikiai.

D. Grabauskienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas