Paraiškos dar gali būti teikiamos iki spalio pabaigos

Nors kasmetinis pasėlių deklaravimas baigėsi vasarą, ūkininkai, nesuspėję laiku deklaruoti žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų dėl jų valios nepriklausančių (force majeure) aplinkybių, tai dar gali padaryti iki spalio 31 dienos. Po šios datos paraiškos nebus priimamos.

Šiais metais deklaruoti žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus ūkininkai galėjo iki birželio 7 d. (pavėluotai – iki liepos 2 d.). Pasibaigus pavėluotai teikiamų paraiškų priėmimo terminui, paraiška priimama tik tais atvejais, kai vėlavimą lėmė nuo pareiškėjo valios nepriklausančios (force majeure) aplinkybės. Tačiau po einamųjų metų spalio 31 d. paraiškos nepriimamos.

Pareiškėjas ar jo įpėdinis apie nuo pareiškėjo valios nepriklausančias aplinkybes turi pranešti per 15 darbo dienų nuo tos dienos, kai apie jas sužinojo ar galėjo sužinoti, tačiau ne vėliau kaip iki spalio 31 d. Tokiais atvejais seniūnijos darbuotojui kartu su paraiška pateikiamas prašymas priimti pavėluotą paraišką ir vėlavimo priežasties pagrindimo dokumentai. Seniūnijos darbuotojas duomenis įveda į PPIS sistemą ir paraiška patvirtinama. Vėlavimo priežasties pagrindimo dokumentai siunčiami Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA). Paraišką pareiškėjas gali pateikti ir savarankiškai prisijungęs prie PPIS. Tačiau ir tuo atveju pagrindimo dokumentus reikia išsiųsti NMA. NMA, gavusi minėtus dokumentus, priima sprendimą dėl vėluojančios paraiškos priėmimo.

NMA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas