Kviečiame suskubti užbaigti šienavimo darbus

Ūkininkai, įregistravę bičių šeimas Ūkinių gyvūnų registre, nušienauti pievas privalo ne vėliau kaip iki rugpjūčio 31 dienos.

Ūkininkai, siekiantys gauti tiesiogines išmokas už deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir pasėlius bei paramą pagal su plotu susijusias Lietuvos kaimo plėtros programos (KPP) priemones, turi laikytis žemės ūkio veiklos vykdymo kriterijų, kurių dalis yra susijusi su šienavimo reikalavimais. Dauguma pareiškėjų, siekiančių gauti tiesiogines išmokas, šienavimo darbus turėjo užbaigti rugpjūčio 1 d.
Tuo tarpu pareiškėjai, įregistravę bičių šeimas Ūkinių gyvūnų registre, pievas privalo nušienauti ne mažiau kaip vieną kartą per metus ir ne vėliau kaip iki rugpjūčio 31 d. Nupjauta žolė (šienas, žalioji masė ar kt.) pievose turi būti sutvarkyta – išvežta iš lauko arba supresuota, arba šienas sudėtas į kūgius, arba žolė susmulkinta ir tolygiai paskleista.
Jei ūkininkas gauna ne tik tiesiogines išmokas, bet ir paramą pagal KPP priemones, kurių įgyvendinimo taisyklėse nurodyti kiti šienavimo terminai, jis turi vadovautis pastaraisiais terminais. Kaip vykdomi įsipareigojimai, tikrinama pasibaigus galutiniam reikalavimų įvykdymo terminui.

NMA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas