Visu grožiu skleidžiasi ne tik gėlės, bet ir talentai

Ketvirtadienį Utenos lopšelyje–darželyje „Gandrelis“ nuvilnijo dainomis ir spalvingomis gėlėmis padabintas šiltas renginys – Utenos rajono ikimokyklinių ugdymo įstaigų vyresniojo amžiaus jaunųjų talentų festivalis „Mažieji čiurlioniukai – 2017“, kuriame kartu su muzikos vadovėmis uteniškiai atskleidė savo talentus.

Žydinčiais lubinais ir margomis gėlėmis iš popieriaus išpuošta „Gandrelio” salė atvėrė duris mažiesiems talentams. Pademonstruoti tai, ką moka, susirinko ne tik šios įstaigos ugdytiniai, bet ir pakviesti svečiai: Utenos vaikų lopšelių–darželių „Pasaka” ir „Voveraitė” bei Utenos kultūros centro dainavimo studijos „Decima” (vad. Gražina Kapčiuvienė) dainorėliai.

Šventiškai nusiteikę vaikai dovanojo ne po vieną nuotaikingą dainą apie vasarą ir gėles, o vėliau kiekviena grupė gavo užduotį sukurti piešinį iš turimų spalvotų pieštukų ir džiovintų augalėlių. Į darbus kibo ir meilės–draugystės gėlę sukūrė svečiai – šios ugdymo įstaigos šeimininkai bei Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyr. specialistė Virginija Vaitiekienė, Utenos meno mokyklos direktorius Arūnas Katinas bei pedagogas Giedrius Mazūras.
Trečius metus „Gandrelyje” vykstantis renginys išsiskiria iš kitų tuo, kad jame galima pajusti dainavimo ir dailės sintezę. Kaip teigė Utenos lopšelio–darželio „Gandrelis” meninio ugdymo mokytoja Laisvida Pakenienė, kolegių pasiūlyta mintis renginį skirti mažiesiems čiurlioniukams buvo įgyvendinta. „Gimė graži šventė, o pirmajame renginyje dalyvavo visi miesto vaikų darželiai. Tačiau vėliau atsižvelgdami į tai, kad neturime didelių patalpų, nusprendėme kasmet pakviesti tik po kelias ugdymo įstaigas”, – teigė L. Pakenienė, kuriai talkina ir mokytoja Ingrida Navikienė.
Jai antrinusi „Gandrelio” vadovė Diana Kraujalienė pabrėžė, kad šis renginys – vasaros puošmena ir nauda, nes labai svarbu atsiskleisti talentams ir parodyti savo išmoktą programėlę. „Jeigu mes išauginsime nors vieną savo talentu į Čiurlionį panašų vaiką, tai visam mūsų kolektyvui bus didžiausia pagarba”, – šypsojosi direktorė.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas