Teatro sceną Utenoje užvaldė „Šimtakojis“

Ketvirtadienį, vasario 23 dieną, Utenos kultūros centre vyko Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūros–šventės „Šimtakojis 2017″ Utenos rajono turas, kuriame dalyvavo keturi Utenos rajono savivaldybės švietimo ir kultūros įstaigų vaikų ir jaunimo kolektyvai.

Utenos rajono ture dalyvavo UKC Tauragnų skyriaus vaikų ir jaunimo teatro studija. Režisierė Loreta Juškėnienė parengė nuotaikingą spektaklį pagal Astridos Lindgren knygą „Emilis iš Lionebergos”. Utenos vaikų lopšelio-darželio „Saulutė” teatras „Kodėlčiukas” suvaidino žaismingą N. Balasevičiūtės spektakliuką „Kaip pelytė tapo balerina” (režisierė Aušra Būgienė). Utenos mokyklos–vaikų darželio „Eglutė” teatras „Spygliukas” žiūrovus užbūrė Aušrinės Jancevičienės pasaka „Zuikio Puikio mokslai” (režisierė Aušrinė Jancevičienė).
Po pertraukos režisierė Vida Kairienė pakvietė į premjerą: UKC vaikų ir jaunimo teatro studijos Jaunimo grupė suvaidino Aistės Ptakauskaitės pjesę „Atsargiai – liftas. Spektaklio kūrėjai atvaizdavo esminius paauglių bruožus: baimę atsiverti, būti nesuprastiems, bundančios meilės keliamą jausmų sumaištį, tarpusavio agresiją ir fantazijos sandūrą.
Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūros-šventės „Šimtakojis 2017″ Utenos rajono turo pasirodymus stebėjo specialiai sudaryta komisija, kuriai vadovavo pirmininkė Zita Mackevičienė ir nariai: Ignalinos kultūros centro režisierė Jolanta Narbutaitienė, UKC režisieriai Šarūnas Kunickas ir Irena Leikauskienė.
Visi kolektyvai buvo apdovanoti saldžiomis dovanomis ir Utenos kultūros centro padėkomis, kurias įteikė direktorė Asta Motuzienė. Komisijos nutarimu į sekantį IX Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūros-šventės „Šimtakojis 2017″ turą pateko UKC Tauragnų skyriaus vaikų ir jaunimo teatro studija ir UKC vaikų ir jaunimo teatro studijos Jaunimo grupė.

Violetos DEVELIENĖS inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas