Tarp dailiojo rašto nugalėtojų – ir dvi uteniškės

Komisija išrinko 35 dailyraščius, kurių autoriai kovo 1 dieną susirungs 7-ojo nacionalinio Vinco Kudirkos dailyraščio konkurso „Rašom!” finale. Šiemet Lietuvos mokslų akademijoje vyksiančiame finale dalyvaus ir Utenos Vyturių progimnazijos mokinė Austėja Matelionytė, o tarp suaugusiųjų – taip pat uteniškė Aldona Belopetravičienė.

Kaip teigė konkursą organizuojančios bendrovės „Biuro pasaulis” direktorius Artūras Tuminas, Lituanistinės Dublino 4 Vėjų mokyklos moksleivė Monika Pamparaitė buvo patekusi į pernai metais vykusio konkurso finalą, tačiau dėl trumpo laikotarpio tarp finalininkų paskelbimo ir pačio finalo – negalėjo atvykti. Todėl komisija nusprendė ją iš anksto pakviesti į šiemet vyksiančio konkurso finalą.
„Šiemet į finalą originalių darbų kategorijoje pateko JAV gyvenanti Irena Navikiene-Valys. Kadangi atstumas tarp finalininkės ir Vilniaus didelis, nusprendėme pasinaudoti technologijomis ir pakviesti ją dalyvauti nuotoliniu būdu – per teletiltą”, – teigė A. Tuminas.
Daugiausiai į „Rašom!” finalą pateko Vilniaus gyventojų. Į finalą atvyks Akmenės, Alytaus, Elektrėnų, Joniškio, Kauno, Kėdainių, Klaipėdos, Kretingos, Rumšiškių, Telšių, Utenos, Varėnos ir kitų miestų bei miestelių atstovai.
Iš viso konkurse šiemet dalyvavo daugiau nei 20 000 darbų. Daugelis mokyklų rengė vietines gražiausių dailyraščių atrankas, taip pagelbėdamos organizatoriams greičiau išrinkti finalininkus. Kaip ir kiekvienais metais, aktyviausiai konkurse dalyvavo mažiausieji – 3–6 klasių mokiniai, kurie atsiuntė beveik pusę konkurso darbų.
Naujas dailiojo rašto darbas finale bus rašomas ranka, rašytinėmis raidėmis rašaliniu parkeriu mėlynu rašalu. Korektūros priemonėmis (juostelėmis, pieštukais, tepikliais ir pan.) naudotis nebus galima, o darbo rašymui skiriamos 45 minutės. Vertindama darbus komisija atsižvelgs į teksto išdėstymą, rašto aiškumą ir tolygumą, darbo estetiką, atidumą ir kalbos taisyklingumą.
Kiekvienos grupės nugalėtojas ir originaliausio darbo autorius bus apdovanoti kruizų bendrovės „Tallink” kruizu Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims. Į Latvijos sostinę nugalėtojus su draugais nuveš bendrovės „Lux Express” autobusai. Visi patekę į finalą bus apdovanoti rašymo priemonėmis „Parker” bei kitais prizais. Konkurso laureatų darbai kasmet eksponuojami parodose, Seime, Vilniaus ir Kauno savivaldybėse, Kauno pedagogų kvalifikacijos centre, Kaišiadorių rajono švietimo ir kultūros paslaugų centre.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas